Minstemann i familien valgte Hydra, fordi det var den eneste bilfrie øya.

Hydra, Hellas, øy, reise, reisesak på nett=

UNG STRANDLØVE: En halvtimes gange utenfor byen på Hydra, ligger badestrendene og venter. © Tone Amundsen Nyvold

Hydra, Hellas, øy, reise, reisesak på nett=

I HAVN PÅ HYDRA: Deilig atmosfære og rolige dager får du på den greske øya Hydra. © Tone Amundsen Nyvold

Etter noen dager i Athen, hadde vi familieråd angående øyhopping og skulle bestemme oss for hvilken øy vi skulle reise til innenfor en viss radius. Minstemann i familien valgte Hydra, fordi det var den eneste bilfrie øya. Og etter et par dager i Athen - hvor man må virkelig må tviholde barna i hånden når man skal over veien - hadde han fått sin dose med trafikk.

En gresk overraskelse

Hydra var en koselig overraskelse. Vi reiste tidlig i i juni, og turistsesongen var ennå ikke i helt i gang. Byen er liten, gatene rolige og tempoet passe behagelig. Det er ingen strender i umiddelbar nærhet, så hvis det er nærhet til stranden som er viktigst, så er dette kanskje ikke stedet. Å spasere til stranden fra byen tar ca en halv time, men det går an å bade fra klippene eller å ta en taxibåt ut.

Rolig stemning

Vi koste oss veldig. I et av de trangeste smugene i byen holdt byens baker til. Her ble man hjertelig mottatt, og det var umulig å gå derfra uten at han hadde rusket barna i håret og stukket til dem noe ekstra. Etterpå var det bakeren og den gode, rolige stemningen på øya som barna husket best. Og verset "Det bor en gammel baker på en bitte liten øy" av Inger Hagerup, får oss alltid til å tenke på Hydra.

Slik reiser du til Hydra:

Norwegian, SAS og Air Baltic flyr til Athen. Reis videre med hydrofoil fra Pireus - havnebyen rett utenfor Athen som er avreisehavn til alle de greske øyene. Det finnes en rekke nettsteder hvor du kan bestille og kjøpe ferjebillett. En av dem er allgreekferries.com.

Nettstedet tripadvisor.com er et av flere hjelpemidler for å finne hotell på Hydra.

Øyhopping i himmelblåriket

Finn din paradisøy

Her reiser du på grønn ferie

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!