Agios Gordis på Korfu er blitt stedet vi vender tilbake til gang etter gang.

Korfu, Hellas, barnevennlige feriefavoritter=

Stranda i Agios Gordis er lang og begagelig. Promenaden er ledsaget av små kafeer som ser ut som de har vært der en stund. Det gir et litt rufsete, laidback og sjarmerende inntrykk. © Ivar Kvistum

Korfu, Hellas, barnevennlige feriefavoritter=

Når vi er i Hellas, er det fast tradisjon at far sjøl bestiller fritert blekksprut som første måltid. Da har det alltid gått så lang tid siden han spiste det sist at han har rukket å glemme at det egentlig ikke er så veldig godt. © Ivar Kvistum

Agios Gordis på Korfu er blitt stedet vi vender tilbake til gang etter gang. Dette reisemålet har mange av kvalitetene som gir småbarnsfamilien en vellykket ferie.

Kort flytur

Charterklassikeren Korfu ligger i det Joniske hav, nesten så langt nord i Hellas som det er mulig å komme uten å skifte til det latinske alfabetet. Flyturen fra Gardermoen tar bare tre drøye timer. Hadde du valgt Kreta i stedet, må du plusse på minst en time hver vei. Og hvis du hadde lagt ferien mindre greske øyene som ikke har egen flyplass, kunne det hende at du måtte må vente flere timer på et skyggefritt fergeleie i 30 varmegrader med trøtte unger.

Alt dette som har med transport å gjøre, går greiere på kompakte Korfu, som både tilbyr en stor flyplass og en grei busstur på 30 minutter til selve feriemålet.

Agios Gordis

På Korfu har vi valgt det døsige feriestedet Agios Gordis på vestkysten. En flott strand omkranset av storslått natur med bratte, grønne åser, utgamle oliventrær og sypresser, er motivene på de mest representative postkortene som sendes herfra.

Dessverre har turismen i Agios Gordis sett bedre dager, så stedet bærer også preg av et visst konjunkturbestemt forfall. Det er trist, men gir på den annen side en rolig atmosfære som passer reisende med småbarn godt.

Familievennlig hotell

Småbarnsforeldre tilbringer gjerne mer tid på hotellet enn mange andre. Da er det viktig at det er lagt til rette for både små og store gjester samtidig. Når vi er i Agios Gordis, bor vi på Poseidon Apartement Hotel.

Stedet har en høy prosent stamgjester fra Norge; de fleste er barnefamilier. Ikke uten grunn. Selv om standarden er relativt enkel, er Poseidon som skreddersydd for familier på ferie. Bassengområdet er anlagt som en frodig hage med deilige, grønne plener og en absolutt brukbar lekeplass. Bassenget er velholdt, rent og oversiktlig, med en egen avdeling for de minste.

Og dessuten: Rommene har store, behagelige verandaer som mamma og pappa kan sitte på utover kvelden etter at ungene har sovnet.

Hotellet er plassert i trygg avstand fra nærmeste bilvei; adkomsten er en smal sti under bugnende sitrontrær og rosebusker.

Hyggelig verter

Vertskapet - det hyggelige og beleste ekteparet Amy og Niko - setter stor pris på de minste gjestene sine og vet å legge godt til rette. De har faktisk sett en generasjon norske barn vokse opp på hotellet sommer etter sommer. Når barna blir ungdommer og så store at de krangler seg til å dra på sin første utenlandsferie alene, har det hendt flere ganger at mor og far har sendt dem til Poseidon Der vet de at noen kjenner dem og holder et vennlig, men bestemt øye med dem.

Du finner Poseidon i Vings sommerkatalog.

Velkommen til Halkidiki

Nordmenn vil ha romantikk på tur

Mat for greske guder

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!