Avstandene er korte og sykkelveiene mange.

Storm Dyrnes Bremer, sommerferie, tips, krabbefiske, fisk Ferie på Samsø=

RAR FISK: Det er mye rart i sjøen. Flate fisker blant annet! © Tjodunn Dyrnes

Vi ferierte litt på kryss og tvers i Danmark i fjor og var på store og små parker, vann- og lekeland, men favoritten for Storm ble helt klart krabbefiske i Lillehavet på Samsø. Naturskolen arrangerer krabbefiske i Ballen havn hvor man får låne vannkikkerter, redningsvester og krabbefiskeutstyr med agn, snor og søkke. Det er oversiktlig for både små og store.

Deilige Samsø

Sommeren er nok den beste årstiden for ferie her og da skjer det masse både for store og små på Samsø. Avstandene er korte og sykkelveiene mange, så hva med tohjulsferie for hele familien? Her finnes alle slags sykkelvogner for de minste, så alder ingen hindring. Utenfor annethvert bolighus står en liten salgsbod. Her settes det ut poteter, grønnsaker, egenprodusert syltetøy eller brukte ting ut. Pris står på tingene - og et lite glass eller en eske står klar til pengene du skal betale.

Koselig husrom

Det finnes mange boalternativer, lei hus eller rom, bo privat eller på hotell. Vi bodde på det lille, hyggelige hotellet Ilse Made hvor de serverer den deiligste, kortreiste fellesmiddag hver kveld. Øyas beste utsikt til solnedgangen fra terrassen hvor duften fra solbæråkeren blander seg med den salte havluften.

Slik reiser du:

For å komme deg til den hyggelige øya må du først til Danmark, men så går det ferje både fra Sjælland og Jylland til Samsø. Kan være lurt å bestille, for ferjen kan bli full! Du finner mer informasjon på visitdenmark.no.

Danmark er nordmenns førstevalg

Barnas Danmark

Lei feriehus med venner

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!