Sjokoladekalender er ikke lenger ensbetydende med 10-kronerskalenderen fra Rimi. Utvalget er stort, og det samme er variasjonen - både i pris og innhold.

=

Klassisk kalender med nye motiv. Alle koster kr 19,99 hos Europris.

For mange kan ingenting utkonkurrere den klassiske sjokoladekalenderen - den spesielle søte sjokoladesmaken sier JUL! Noen av de andre kalenderne er både så dyre og så innholdsrike at de kan erstatte hjemmelaget kalender fylt med små gaver, i det minste for barna.

=

Disse kalenderen inneholder like store sjokolader. Det eneste som varierer er utseende - og pris. Fra venstre: Klassisk kalender fra Rimi, kr 10. Hvit og stilren fra Maileg hos Sprell, kr 79, og Ponduskalender kr 119. Den siste er for store gutter (kanskje far?) og har en daglig bonus i form av fotballsitater, og fotballquiz hver søndag.

Har du lyst til å bevare tradisjonen med hjemmelaget kalender med 24 små pakker, men vet ikke hva du skal kjøpe? Vi har tipsene . Eller du kan gjøre det enda enklere: Kjøpe en av disse kalenderne som er fylt med ting innenfor et tema . Vil du likevel henge opp den fine, hjemmelagde kalenderen, kan du åpne lukene i en kjøpekalender og henge de 24 gavene i din egen hjemmelagde kalender. Enkelt og greit.

=

Felles for disse to er at de er dyrere enn vanlige sjokoladekalendere, men til gjengjeld får du mer for pengene også. Kinderkalender fra Rimi, kr 179 og Haribokalender fra Ica, kr 95.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!