Kjøpekalender er ikke lenger synonymt med sjokoladekalender fra Rimi. For all del - den finnes fortsatt, og i flere varianter enn noen gang.

For mange barn er det denne som gir den rette adventsstemningen.

GAVEKALENDER: My little pony-kalenderen inneholder en minihest og utstyr som passer til (kr 159,50). Puppy in my pocket (kr 149,90), begge på Toys'r'us.

GAVEKALENDER: My little pony-kalenderen inneholder en minihest og utstyr som passer til (kr 159,50). Puppy in my pocket (kr 149,90), begge på Toys'r'us. © Foto: produsenten

Men er barna dine vant til å få pakkekalender, kan det hende du har lagt forventningene litt høyt. Kanskje høyere enn du skulle ønske?

Ikke fortvil, det finnes så mange kalendere å få kjøpt at det burde være noe for enhver smak.

Og en Hello Kitty-frelst 5-åring eller Bakugan-hekta 6-åring kan nok bli vel så glad for en kalender med sine helter enn en du har lagt ned både timer, slit og kjærlighet i å fylle selv.

MUMMI: Mummikalenderen inneholder 24 små figurer som barna vil kjenne igjen fra Mummidalen, blant annet hele Mummifamilien. Koster kr 225 på Sprell.

MUMMI: Mummikalenderen inneholder 24 små figurer som barna vil kjenne igjen fra Mummidalen, blant annet hele Mummifamilien. Koster kr 225 på Sprell. © Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Tips: Har du en fin, hjemmelaget kalender som du vil bruke i år også, men mangler tid og fantasi til å fylle den? Kjøp en av kalenderne under, og bruk innholdet i din hjemmelagde kalender.

Sjansen er stor for at du faktisk sparer penger - selv om du i utgangspunktet synes kalenderen er dyr. For hvor billig klarer du å gjøre 24 smågaver?

Les også:

Julekalender i siste liten

Bra og billige kalendergaver

La barna få adventskalender!

10 sjokoladekalendere fra 10 til 179 kroner

MÅNETOPPEN: Årets kalender fra NRK er formet som en pop-opp-bok med historier som passer tv-serien som går på Barne-TV i adventstida. Koster kr 149 på dagligvarebutikker og kiosker.

MÅNETOPPEN: Årets kalender fra NRK er formet som en pop-opp-bok med historier som passer tv-serien som går på Barne-TV i adventstida. Koster kr 149 på dagligvarebutikker og kiosker. © Foto: produsenten

FOR GUTTER: Kalenderne med Bakugan og Star Wars oppgir begge å ha det litt vage innholdet

FOR GUTTER: Kalenderne med Bakugan og Star Wars oppgir begge å ha det litt vage innholdet "24 overraskelser". Begge koster kr 139,90 på Toys'r'us. © Foto: produsenten

LEGO: Legokalenderen finnes i år i to utgaver: Lego City og Lego Kingdom. Begge koster kr 199 på Ringo.

LEGO: Legokalenderen finnes i år i to utgaver: Lego City og Lego Kingdom. Begge koster kr 199 på Ringo. © Foto: produsenten

PLAYMO: Har laget tre ulike kalendere i år: Pony ranch, Knights tournament og Dinosaur Expedition, alle koster kr 189,90 på Toys'r'us.

PLAYMO: Har laget tre ulike kalendere i år: Pony ranch, Knights tournament og Dinosaur Expedition, alle koster kr 189,90 på Toys'r'us. © Foto: produsenten

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!