Tiden før jul er for mange barn tradisjonsbundet, og kanskje skal du lage julekalender selv i år? Har du ikke lommer eller skuffer å putte gavene i, kan du satse på å lage flotte pakker istedet, uansett om det er julegaver eller kalendergaver.

Du kan også lage en gavefri adventskalender.

Billige og morsomme

Med 24 gaver i tillegg til julegavene, kan det være greit å ha et nøkternt budsjett. Derfor har vi samlet 24 tips til billige og morsomme ting.

Det finnes også et par triks til for å holde prisen nede.

Kjøp større kvanta

Du får mer valuta for pengene hvis du kjøper større kvanta, enn om du kjøper én og én.

Plastdyr fra lekebutikken er for eksempel ganske dyre å kjøpe enkeltvis, men stykkprisen blir mye lavere om du kjøper en pose med flere samlet. Du trenger ikke å gi hele pakken i én kalender.

Spar til bursdag

Synes du det blir kjedelig å gi én lekebil hver dag, selv om du har kjøpt en pakke med ti for at prisen skal bli lav nok til å passe som kalendergave? Spar resten, så har du bursdagsgaver i bakhånd.

Én perleplate fra en pakke med flere og en pose med perler i fine farger, blir for eksempel en fin gave.

Julestemning med julekalender

Når du er ferdig med adventskalenderen, og den rette julestemningen har satt seg, kan du jo holde juleverksted for barna eller kaste deg rundt og bake 7 gode slag.

Les også:

Julekalender i siste liten

10 tips for det perfekte pepperkakehuset

Slik lærer du barnet å takke for gavene

Nostalgiske nisser for enhver smak

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!