Bø Sommarland, Bø i Telemark: Stor utendørs bade- og aktivitetspark med mange bassenger, vannsklier i alle varianter - både for de tøffe og mindre tøffe, vannberg- og dalbane, surfebølge, tivoliby, sandvolleyballbane, tarzanløype, lekeland, eventyrhus og padlebåter. Årets nyhet er Vassføyka, en firebanes racerbane, hvor du ligger på magen på en "matte-racer" og rutsjer nedover, først inn i en tunnel og deretter videre ned den 110 meter lange banen. Med riktig teknikk kan en oppnå en toppfart på hele 45 km/t. Pris: 140 cm: fra kr. 335,-, 95-140 cm: fra kr. 285,-.

Skien fritidspark, Skien: Inneholder blant annet et stort badeanlegg med seks bassenger, sklie, badstuer, boblebad og spa-avdeling. Her finner du også et av Norges største utendørs klatreparker, Himalaya Park, med 74 ulike klatrestrekninger fordelt på seks løyper montert mellom trærne. I løypene er det klatreelementer som trapeser, stiger, tunneler, tarzanslynger og klatrenett. Pris: voksne kr. 125,- for badeland og kr. 220,- for klatreparken, barn kr. 105,- for badeland og kr. 150,- for klatreparken, baby kr. 30,- for badeland (inkl. badebleie), familie kr. 530,- for klatreparken. Minilaya, klatrepark for barn kr. 85,-.

Den Lille Dyrehage, Brokelandsheia: Dyrepark med blant annet aper, slanger, krokodiller, oter, øgler og skilpadder. Her kan du få muligheten til å holde en slange. Om du tør. Pris: voksen kr. 120,-, barn (2-13) kr. 95,-.

Dyreparken og Badelandet, Kristiansand: og Trenger kanskje ingen nærmere beskrivelse. Parken har over 120 dyrearter fra alle verdensdeler, samt Bondegården KuToppen, Kardemommeby, Julius og Kaptein Sabeltann. Blant annet. Nytt i år er det store badelandet som åpner i tilknytning til dyreparken. Her er det hele 12 sklier innendørs og utendørs. Pris: voksne kr. 370,-, barn kr. 290,-. Det går an å kjøpe kombibilletter som gjelder i begge parkene.

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!