kiting

GODE RÅD: Du bør ha god plass rund deg og ikke for mye vind når du kiter. © FOTO: Kite Factory

kiting

POPULÆRT: Stadig flere barn fra 5 år og oppover kjøper sin første kite, som er mye større enn en vanlig drage. © FOTO: Kite Factory

Her kan du lese hva kiting er og få gode råd.

Gode råd til kiting

  • 1. Ha god plass rundt deg. Vær på en åpen plass uten trær og høyspentledninger. Linen på kiten er rundt 25 meter og krever plass. En fotballbane eller strand er bra steder.
  • 2. Ikke gå ut i altfor kraftig vind. Da kan du miste kontrollen på kiten. Pass på at du er på et sted der du ikke kan treffe noen med kiten, dersom den faller ned.
  • 3. Stå gjerne bak barnet, eller sitt på bakken og hold hendene rundt barnet for å hjelpe det med å styre. Kiten har en sikkerhetslenke, så blir vinden for kraftig kan du slippe kiten og den faller til bakken.

Ny trend

Å kite er nesten det samme som å fly en drage. Det som skiller en kite fra en lekedrage er størrelsen, som er fra 1.5 til 3,5 kvadratmeter. Kiten styres ved hjelp av en bar (en stang som du holder hendene på) med 25 meter lange liner. Barnekitene passer fra barn fra 5 til 13 år. Barnet må ikke være for lett, for da kan det lette sammen med kiten dersom det er mye vind.

- Kiting er på full fart oppover. Det er mange foreldre som kjøper en treningskite til barna - når de skal på hytta eller på stranda, forteller daglige leder og eier Trond Rosenberg i Kite Factory/Norkite. Han har solgt flere kiter hittil i år enn på samme tid i fjor. Prisene på en barnekite er fra 400 kroner og oppover.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!