Aller mest sparer du i små sportsbutikker uten lagerplass.

Mange sykkeldager igjen

Hvem har sagt at det er våren som er tid for sykkelkjøp? Ok, du har en lengre sesong foran deg om våren, men det er fortsatt noen måneder til vi bekymrer oss for barnas snøspising - i hvert fall sør for polarsirkelen. Kanskje du til og med sykler om vinteren?

Dessuten: Lagrer du sykkelen riktig om vinteren, er den like fin når våren kommer.

Kjøper du sykkel nå, får du penger til overs. En ringerunde Foreldre.no har foretatt til sports- og sykkelbutikker over hele landet, viser at du får fra 20 til 50 prosent avslag på sykkel hvis du kjøper den nå. Det vil si at årets testvinner, DBS Bikerz, er nedsatt fra kr 1199 til kr 599,50.

Men du bør være rask.

Tomt for sykler i neste uke

- Fra neste måned gjør vi om avdelingen fra sykkel- til skiavdeling. Vi har satt ned prisen på alle merker, og det går fort unna. Jeg regner med at vi er tomme for barnesykler i løpet av neste uke, sier sykkelansvarlig Christer Ruud på Intersport Nydalen i Oslo. Han selger barnesykler med 30-50 prosent avslag.

Størst rabatt på dyre sykler

Kjøper du billig barnesykkel nå, kan du for eksempel koste på deg en sykkel som er mer verdt, som den sykkelen som kom best ut i Foreldre & Barns kjøpeguide i vår.

Pengene du får til overs, kan du kanskje bruke til en ekstra kul sykkelhjelm.

Eller du kan se det på denne måten: Får du sykkel til halve prisen, kan du kjøpe en i riktig størelse, og ikke tenke at poden skal ha den lenge. For store sykler kan være til hinder når man skal lære å bli en stabil syklist. Dette er bare ett av mange kjøperåd fra vår sykkelekspert.

Mindre avslag i rene sykkelbutikker

Men ikke alle selger unna sykler til spottpris for å tømme lageret. De større sportsvarehusene har plass til sykler selv når skiene gjør beslag på plass. Og rene sykkelforretninger ønsker heller ikke å tømme lageret, de fyller heller opp før sykkelprodusentene går tomme for vinteren.

- Vi selger sykler hele året, og må være sikre på å ha noe å tilby kundene når sportsbutikkene går tom, sier daglig leder Svein Erik Bjerkvik hos Sykkelspesialisten i Ålesund.

Han gir likevel 20 prosent avslag på alle sykkelmodeller i høst. Aller mest sparer du altså på sportsbutikker med lite lagerplass.

Gjelder ikke trehjulssykler

Tilbudene gjelder som regel ikke trehjulsykler. Forklaringen er enkel:

- Modellene er de samme fra år til år, og de selges jevnt og trutt hele året, sier Christer Ruud fra Intersport.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!