Brad Pitt

HELLER EKSEN: Brad Pitt har skaffet seg seks barn med Angelina Jolie. Men mødre stoler mer på ekskona Jennifer Aniston. © Foto: AP/Scanpix

Hvis du måtte overlate barna dine til en ukjent, men likevel kjent person - hvem ville det vært?

Det amerikanske nettstedet ParentDish.com har spurt sine lesere, og over 10.000 mødre har stemt. Svaret er overraskende liberalt.

Heller lesbisk

Hver tredje mor ville latt det lesbiske paret Portia de Rossi og talkshowvertinne Ellen DeGeneres ta vare på barna deres. På siste plass i avstemningen finner vi «moderen» av talkshow og nestekjærlighet, Oprah Winfrey. Bare ni prosent av de spurte ville latt Oprah få ansvaret.

Les også: - Egoistisk å ikke adoptere

Angelina Jolie og Brad Pitt kan kanskje virke som hengivne foreldre som sørger for en flerkulturell familie og hele verden som deres hjem, men det når ikke gjennom til folket. Brangelina havner nest nederst i avstemningen med bare 18 prosent.

Les også: Prikk lik pappa Pitt!

Derimot vil flere gi barna til Brad Pitts ekskone, Jennifer Aniston. Selv om Jennifer i så fall ville blitt eneforsørger, har folket tydeligvis større tillit til henne alene enn til Brangelina med deres seks barn. Jennifer fikk 22 prosent at stemmene, og havnet dermed på andreplass bak Ellen og Portia. På tredjeplass ligger tv-kokk og talkshowvertinne Rachel Ray.

Hvem er den flotteste mammaen? Stem her!

Best og verst

I kampen om å bli den beste kjendismammaen var det Jennifer Garner som trakk det lengste strået, foran Reese Witherspoon og Michelle Obama på delt andreplass.

Den mindre hyggelige «verste kjendismor»-avstemningen var det Kurt Cobains enke Courtney Love og Dina Lohan som toppet, foran Britney Spears, Sarah Palin og Kate Moss.

Les også: Slik blir du en kulere forelder

Avstemning

Hvem ville du overlatt barnet ditt til?

Portia de Rossi og Ellen DeGeneres
60% stemmer
Ellen DeGeneres og Portia de Rossi
Jennifer Aniston
13% stemmer
Jennifer Aniston
Rachel Ray
14% stemmer
Rachel Ray
Angelina Jolie og Brad Pitt
5% stemmer
Angelina Jolie og Brad Pitt
Oprah Winfrey
7% stemmer
Oprah Winfrey
Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!