Å blåse såpebobler er en morsom aktivitet for barn i alle aldre og synes aldri å gå av moten. Selv vi voksne fascineres av de regnbuefargede boblene som danser i luften. Utfordrende og spennende er det også. Hvor store klarer vi å få dem? Og hvor lang tid går det før de sprekker...?

Kjøpebobler koster ikke all verden. Men den lille flasken har lett for å gå tom når moroa er på topp. Det er nok ikke få av oss som har prøvd å mikse sammen eget boblevann - med labert resultat. Boblene sprekker så å si i støpeskjeen.

Så derfor, her får du hemmeligheten bak hjemmeblandet boblevann. Glyserol og litt sukker gjør susen.

Oppskrift på såpebobler

0,5 dl Zalo

1 3/4 dl kaldt vann

5 dråper glyserol (glyserin), kjøpes på apoteket

bitte litt sukker

Du må kanskje tilsette et par dråper ekstra glyserol eller sukker for at såpeboblene skal bli seige. Såpeboblevannet virker best når det får stå noen timer, helst opptil noen dager.

Tips: Har du ståltrå kan du forme såpebobleformer, både store og små. Hvis du bøyer en kleshenger av ståltråd til en runding, får du gigastore bobler.

Kilder: nrk.programmer.newton , kunnskapsbasen.com

Se denne herlige såpeboblevideoen fra Discovery Channel:

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!