Vårens nyheter innen barnesko og sneakers er preget av motebildet ellers, og domineres av pasteller. Ellers ser vi at barnekolleksjonen blir mer og mer lik voksenkolleksjonen, og her kan mange voksne med små føtter også finne noe fint, i og med at juniorskoene går opp til størrelse 38.

Riktige farger

- Dette er jo kule "voksensko"! Kunne tenkt meg mange av variantene selv. Noen av skoene har barnlig print, men det er fåtallet. Dette er helt klart i tråd med mini-me-moten som har regjert en stund på barnefronten nå. Vi ser at skoene følger vårens motepalett i lyse pasteller, og med innslag av grafisk svart og hvitt, sier Klikk.no sin moteekspert Cecilie Hauge Eggen i Klikk Mote.

Rimelige merkesko

I bildegalleriet over har vi hentet ut et representativt utvalg baby-, småbarn- og juniorsko. De fleste er av den rimelige sorten som man får tak i over hele landet. Er man ute etter merkesko til barna, har nettbutikken La Redoute et godt utvalg av blant annet Levis, Gola, La Coq Sportif, Adidas og Nike til overkommelige priser, samtidig som de har flere flotte "billigsko".

Størrelsesguide småbarn

© Faksimile: XXL

Finn størrelsen, handle på nett

XXL (ekstern lenke) sine nettsider har de utmerkete størrelsesguider for menn, kvinner og barn (se bilder over og under) der lengden på foten i centimeter viser hvilken størrelse barnet trenger i de forskjellige skomerkene. Det gjør det enklere å kjøpe riktig størrelse på nett. De fleste nettbutikker som selger sko, har størrelsesguide for skoene de selger, men alle er ikke like oversiktlige som XXL sin.

Størrelsesguide Junior

© Faksimile: XXL

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!