Vinterposetest

Vinterposetest:Odenwälder Holly lang © FOTO: Sifo

Odenwälder Holly lang

Cirka pris: 1899

Yttertrekk: 85 prosent polyester og 15 prosent polyuretan

Fyllmateriale: Andedun

Innertrekk: 100 prosent bomull

Kan maskinvaskes på 60 grader og tørkes i trommel.

Vekt: 0,822 kg

Varmeisolering: Isolasjonsevnen er god.

Vannavvisende evne: Posen har lav vannavvisende evne.

Vask: Posen tålte ikke vaskingen godt, da den krympet en del i

bredderetning. I tillegg mistet fôret glansen, ble blitt mindre glatt og fikk noe overflateloing, samtidig som bamsen på fôret fikk en stor utseendeendring både på fargene, og i struktur (nuppete, klumpete og hardere).

Brennbarhet: Posen er den mest brennbare i testen, da den ble

antent i løpet av 1 sekund på yttersiden, foran.

Brukervennlighet:

+ Lang, kan brukes lenge. Klaff til å feste over vogna og antiskli bak. Mykt og god. Åpning til sele. Kan åpnes hele veien slik at det blir et teppe. Praktisk glidelås foran som gjør at det er enkelt å ta ungen inn og ut. Kan strammes i hodeåpningen for å gi ekstra beskyttelse mot vind og snø.

- Lange snorer i hodeåpningen med knotter. Innertrekket kan bli kaldt fordi det er bomull, men det er i tillegg et mykt bamseunderlag av "pels".

Totalkarakter: 2,9 av fem

Importørens kommentar:

Det er Barnas Hus som importerer poser fra Odenwälder i Norge. KontakpersonKristin Mørstad forklarer at Odenwälder Holly er såpass brennbar fordi den er produsert i henhold til Øko-tex -standaren, noe som innebærer at det ikke er brukt flammehemmende kjemikalier da disse kan være skadelige for barnet. Hun sier også at de aldri har fått reklamasjoner på Det er Barnas Hus som importerer poser på at Odenwälderposene har krympet eller revnet i vask.

-Vi selger mange slike poser hvert år emd mange gode tilbakemeldinger fra kundene, sier Mørstad. I vått vær anbefaler hun å bruke regntrekk.

- Vi reklamerer for at posen er varm og god, ikke for at den er vanntett, poengterer Mørstad.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

58 / 100

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!