juleklær til barn

IKKE LIKE STIVPYNTET: Men likevel pent kledd for jula: Jentene i genser (98,-) og skjørt (79,50,-) fra H & M. © FOTO: Produsentene

juleklær til barn

KLASSISK: Jente i rutete kjole (229,-) og bluse (129,-) (str.86-128) og gutt i stripete genser (149,-) og bukser (149,-) fra Lindex. © FOTO: Produsentene

Lurer du på hva barna skal ha på seg til jul? Vi viser deg årets trender i bildegalleriet over.

Sliter du med å kle på barna finstasen? Her er noen tips som kan gjøre det lettere.

Hvordan får jeg på barna finstasen?

  • Unngå å bruke ordet finklær: Fortell barna at det er de klærne du har lagt fram som barnet skal ha på seg på julaften, eller når dere skal bort. Ikke gjør et nummer ut av at barna skal ha på seg finklær.
  • Ha gjerne på barna en kjole, eller en skjorte i barnehagen noen dager før jul. Da blir du kvitt finklærstempelet.
  • Legg fram juleantrekket kvelden i forveien. La barnet maks få velge mellom to skjorter, eller to kjoler dersom du har det. Har du bare ett antrekk, legger du fram bare det. La heller barnet velge strømpebukse, så får det følelsen av å velge.
  • Fortell at også mamma skal ha på seg kjole eller skjørt, og at pappa skal ha på seg skjorte. Det kan hjelpe.
  • Kle på barna noen morsomme juleklær, som en nisselue, eller nisseslips i tillegg til finklærne.
  • La barna få finklær i de fargene de liker best.
  • Du kan selvsagt forsøke deg med at nissen ikke kommer, hvis barnet ikke kler seg i finklær, men da bør du tenke på hva du gjør hvis barnet fremdeles nekter.

Har du noen gode tips du kan dele med andre foreldre på klikk/foreldre? Send dem inn ved å kommentere denne artikkelen nedenfor.

Les også:

Slik kler pappa opp barnet

Klikk fram antrekket

Flere saker på: Klikk Foreldre

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!