Star Tour lanserer nå temareiser for barn til sommeren. Foreløpig det to opplegg å velge mellom: Matreise og Afrika-tur.

Kulinarisk for poden

Ratatouille-reisen er en matreise i Disneyfilmen «Rottatouille»s fotspor til Paris, og sjefskokk og matekspert på turen er Sonja Lee. Eiffeltårnet, EuroDisney og ikke minst matlaging og matmarked med Sonja blir høydepunktene på barnas første temareise. Star Tour tror turen vil inspirere barn kulinarisk, og dessuten vil de få barna å delta i matlagningen.

- På denne reisen vil de komme hjem med en meny i kofferten, som de kan overraske alle med hjemme, skriver Star Tour.

Gourmet-reisen avsluttes med besøk i Disneyland Resort Paris.

Løve

KONGE: Er sulten støtt, i følge Torbjørn Egner, men på familiesafari kan man føle seg ganske trygg.

Dyrene i Afrika

Drar man på den andre tema-turen, ender man i "sjiraffenland". Turen går til Sør-Afrika og man drar på storviltsafari, møter ørkengaupe og gepard, struts besøker kalksteinsgrotter, drar på hvalsafari og til slutt ender opp i Cape Town med pingvinkoloni-besøk ved Boulder's Beach.

Les også:

Her kommer Harry Potter-fornøyelsespark

Pingviner

PINGU: Pingu er vel ingen brillepingvin, men på temareise til Afrika kan man besøke en koloni med de sjeldne dyrene, som nesten kan kalles Pingus fettere. © Foto: Star Tour

Smale saker

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i HSH mener det opplagt kan ligge et bra nisjemarked i slike temareiser for familier.

- Dette ligger veldig i tiden, men det er klart at timingen kanskje kunne vært litt bedre, legger han til og peker på de mørke skyene som for tiden omgir reisebransjen med nedgangs-tider, økende renter og reiseselskaper som sliter økonomisk, sier Rolf Forsdahl til Aftenposten.

Les også:

Bygger Wonkas sjokoladefabrikk

Rusletur under vann

Sør-Afrika

BILLEDSKJØNT: Den to uker lange reisen tar familien med rundt i Sør-Afrika, som er kjent for det fantastisk flotte landskapet. © Foto: Crestock

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!