KAOS: I fjor la tåken seg over Gardermoen og førte til at enkelte passasjerer måtte vente i timevis på avgangene sine, og noen måtte bytte reisedag. I år har fly- og togselskaper økt kapasiteten siden i fjor. © Foto: Scanpix

Bestill billettene her:

Her finner du billetter hjem til jul:

SAS

Norwegian

Widerøe

NSB

eller en tur til syden?

Fjorårets flyplasskaos på Gardermoen er glemt, men kanskje ikke av dem som var der og levde gjennom time på time med kjedelig venting. Kaoset ville ikke blitt så omfattende, var det ikke for at det er så forferdelig mange som skal reise på en gang i julen. Alle skal rekke hjem til nesten samme tid, og da er det klart at billettene blir fort utsolgt.

- Vi kjører med økt kapasitet i forhold til hva vi hadde i fjor, forteller informasjonsansvarlig i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Vi har styrket innlandsreisene og satt opp ekstra flygninger til steder som Bodø og Ålesund.

- Hos oss er det fortsatt ledig alle dager, på alle strekninger, er glad-beskjeden fra informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Les også: Fiks ferdig julefeiring

Ikke de billigste

Tenker du miljø og vil reise med tog, er dessverre endel av de aller billigste billettene utsolgt. Det finnes rabatterte billetter, men sjekk denne prisen opp mot ordinær takst. For eksempel er differansen så liten mellom ordinær pris og såkalt minipris på strekningen Oslo - Bodø at det kan lønne seg å velge ordinær pris på grunn av de fordelene det gir ved eventuell avbestilling eller endring av reisetid.

Les også: Bredbånd på toget til jul

Lavprisfly

Norwegian melder om fortsatt romslig kapasitet i desember, og sier de har endel lavpristurer også. En rask test på SAS sin nettjeneste viser at det for eksempel er mulig å bestille reise fra Oslo til Andenes for rundt 1000-lappen hvis du kan reise på en hverdag. Helgebillettene er noen prisklasser dyrere.

Les også: Er du redd for å fly?

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!