- Tiltakene regjeringen kommer med er ikke tilstrekklige for å bekjempe fattigdom, mener Stig Rusten. Han er skuffet på vegne av sine medlemmer i Aleneforeldreforeningen.

Mindre til stønader

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å kutte stønader til enslige forsørgere med 3.7 prosent.

- Dette er en gruppe i samfunnet som allerede sliter, og det er et dårlig signal fra en regjering som har sagt at de skal avskaffe fatttigdommen, sier han.

Rører ikke barnetrygden

Verken barnetrygden, kontantstøtten eller foreldrefradraget røres i budsjettet. Barnetrygden er på 11.640 kroner pr. barn årlig. Det betyr at den ikke følger prisveksten , og dermed i realiteten reduseres med 2-3 prosent.

- Noen ekstra penger her , kunne hjuplet enslige forsørgere. Regjeringen skal også øke sosialhjelp med 5 prosent, men for de fleste vil dette bare være småpenger, sier han.

Drøye 2000 kr mer i året

Beregninger som Norsk Familieøkonomi har gjort for Klikk.no , viser at det enslig far med to barn vil få 2228 kr mer å rutte med i året. Minstefradrag øker med kr 3.350, personfradraget øker med kr 3900 og reisefradrag øker med kr 710. Til sammen gir dette en skattegevinst på 2228 kr i året.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!