Dagens seksualundervisning er ikke god nok, og ungdom ikke får tilstrekkelig med informasjon om sex og samliv, hevder britiske helseorganisasjoner.

Barn helt ned i fireårsalderen kan gjerne lære seg navn på kroppsdeler og grunnleggende fakta om seksualitet, sier organisasjonene Family Planning Association og Brook til BBC.

Forebygge tidlig sexdebut

Videre hevder de at tidligere sexundervisning kan være med på å redusere de økende aborttallene og kjønnssykdommer blant ungdom, og at det kan forebygge en for tidlig seksuell debut.

Storbritannia topper statistikken for tenåringsgraviditeter blant vesteuropeiske land. Ett av ti barn i England blir født av en tenåringsmor.

Det viser tall fra Det britiske Helsedepartementet som ble offentliggjort i 2007.

- Mange unge har sex fordi de vil finne ut hva det er, fordi de er fulle eller fordi vennene deres er det, sier talsmann for Brook, Simon Blake, til BBC.

- Vi må ha høye forventninger til ungdommen slik at de også får høye forventninger til seg selv, sier han, og legger til:

- Alt tyder på at om man starter tidlig med sex- og samlivsundervisning - før barnet kommer i puberteten, vil de vente med den seksuelle debuten. Det er også større sannsynlighet for at de vil bruke prevensjonsmiddel og praktisere sikker sex.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!