Disneys kombinasjon av kjente og kjære figurer fra selskapets mange filmer og serier med dataspill hadde en noe famlende start.

Det første Disney Infinity-spillet for tre år siden klarte ikke helt å gjenskape magien og engasjementet til Skylanders-serien til tross for at spillet hadde et langt mer omfattende kreativt element enn konkurrentene. Med denne tredje utgaven av spillet faller langt flere brikker på plass. 

Med Star Wars-figurer

Grunnkonseptet er det samme som i alle spill i denne sjangeren. Man plasserer lekefigurer på en plate for å aktivere de i spillet.

Figurene kommer fra Disneys mange lisenser og eiendeler: mens Marvel-helter som Spider-man og Captain America var fanebærere i forgjengeren er det Star Wars-figurer som har æren av å fronte årets utgave. Kanskje ikke så rart med tanke på filmen som er rett rundt hjørnet.

Spillet er delt opp i ulike lekeområder der man kan spille gjennom actionfylte historier med figurene man plasserer på brettet.

Ikke maks forbindelse

Variasjonen er god i hva man skal gjøre og både lyder og grafikk skaper en god stemning og bra innlevelse. Likevel føles ikke forbindelsen mellom lekefigurene og det som skjer på skjermen like tett som hos konkurrentene.

Mens spillets medfølgende historiedel er morsom nok, er skapermodusen det store trekkplasteret til Disney Infinity.

Her kan man lage sine helt egne nivåer, kun fantasien setter grenser. Inspirasjonskilden er åpenbart Minecrafts naturlige kreative lekenhet men Disney Infinity er likevel hakket mer komplisert som skaperverktøy. De minste barna vil nok slite med å finne ut av alle systemer og verktøy man må mestre.

Best med voksenhjelp

Skapermodusen er likevel spillets største seier, spesielt om man som voksen setter seg ned med barna og prøver å skape noe sammen.

Minecraft har demonstrert at barn elsker å være kreative i dataspill og Disney Infinity er et av få kommersielle storspill som lar barna være kreative innenfor relativt frie rammer.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Disney
Pris 549,00
Format Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U
Alder 10+

Konklusjon

Fantastiske skapermuligheter for de som orker å sette seg inn i det.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!