Ingredienser: Maisstivelse, rismel, potetmel, modifisert potetstivelse, sirup, egg, sukker, fortykningsmiddel, E412, E464, E401, E440, natriumpyrofosfat E450, natriumbikarbonat E500, kaliumhydrogentartrat E336, jern, vitaminer, tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyre, vegetabilsk fett, rapsolje, vann, salt, rapsiecithin, antioksidant E306, farge 160b, aroma, nellik, ingefær, kanel, natron, kardemomme.

Næringsverdier pr. 100 g tilberedt vare:

Energi: 1527/365 kcal

Protein: 2,7 g

Karbohydrat: 65,2 g

Sukkerarter: 25,7 g

Fett: 9,9 g

Mettet fett: 4,6 g

Salt: 0,53 g

Kommentar fra produsenten: - Vi har gått igjennom alle ingrediensene som er i deigen, og funnet ut at det er palmeolje i margarinen vi bruker. Vi bytter ut til en annen som er garantert fri for palmeolje. Vi har ikke solgt og kommer ikke til å selge noe av den deigen som er produsert. Ny deig blir produsert og distribuert til butikkene, sa daglig leder i Beto Helsebakeri AS, Berit Gigernes Svennebye, til Foreldre & barn før testen sto på trykk i bladet.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Beto Helsebakeriet
Pris 74 kroner

Konklusjon

Et gluten- og melkefritt alternativ. Deigen ser ut til å være beriket med vitaminer og mineraler, noe snodig å gjøre med en pepperkakedeig.Inneholder trolig palmeolje (gjemmer seg ofte bak betegnelsen vegetabilsk fett). Deigen har testens laveste fettinnhold og et forholdsvis lavt sukkerinnhold.

Innholdet av mettet fett er allikevel høyt, sammenlignet med flere av de andre deigene. Har testens høyeste saltinnhold.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!