Kort sagt:

+ Stilig design.


- For tung.

- Håndbrems på høyre side.

- Hard håndbrems.

- Offroad-sykkel som ikke skal brukes offroad.

- Unyttig skjerm.

Denne sykkelen ser ut som en offroad-sykkel med spenstig design og grove dekk. Likevel står det en liten advarsel på sykkelen om at den ikke bør brukes nettopp offroad.

– Disse grove dekkene vil øke trillemotstanden betydelig og dermed gjøre det tungt å sykle, sier Tronstad.

Dette er en av de tyngste syklene i testen. I tillegg er forbremsen plassert på høyre side, noe panelet stusser over.

– Dette kan gå i ball når barnet får sin neste sykkel der begge bremsene er på styret. Han eller hun bør tidlig læres opp til å lære seg ”voksenbremsene”, sier Aunaas.

Det går an å flytte forbremsen til den andre siden, men det krever ekstra handy foreldre, for dette kan fort bli knotete. Den er også vanskelig for Ida å trykke inn som så vidt når rundt den med langefingeren.

– I motsetning til de andre syklene har denne en såkalt kantileverbrems, noe som i mine øyne er et dårligere system som kan gi svekket bremsekraft i forhold til de andre som er utstyrt med v-brems, sier Høgvold.

– Denne skjermen er så kort at den er ubrukelig, legger Tronstad til. 

– Jeg er overrasket over at vekten på denne sykkelen er høyere enn de fleste andre i testen. Når det gjelder bremsen er det enkelt å flytte denne over til den andre siden. Her er det nok gjort en vurdering av hvilken hånd som er sterkest som har spilt inn, sier Jarand Sørsdal i CyklOn AS.

Les hele saken

Vekt: 2

Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

En av de tyngste i testen.

Bremser: 2

Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

Ok avstand mellom styret og håndbrems. Likevel er den tung å trykke inn. Minus for at forbremsen er plassert på høyre side.

Tråkkemotstand: 4

Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

Gjennomsnittlig. Bedre enn noen av de andre i testen, men kan heller ikke måle seg med vinneren.

Dekk: 2

Det kommer an på bruksområde, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

Testens groveste dekk, noe som øker trillemotstanden på asfalt.

Sittestilling : 3

Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse.

Barnet får noe krum rygg av å sitte på denne. Styret kan justeres opp.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2 250,00
Vekt 9.45 kg.
Forhandlere Oslo Sportslager, Cyklon.no

Konklusjon

Denne ser bra ut med første øyenkast, men etter en nærmere teknisk titt var det mye som skuffet her.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!