Kort sagt:

+ Fin tyngde.


- Tung å tråkke rundt med.

- Harde håndtak.

- Manglende skjermer.

– Denne var katastrofal å tråkke rundt med. Barnet vil fort gå lei av å måtte bruke så mye krefter på å tråkke. Det er noe som bremser i drivverket her, sier Høgvold.

– Alt er plastikk her. Håndtakene er laget av hard plastikk, noe som er ubehagelig og kaldt å holde i, sier Tronstad.

Likevel er tyngden på sykkelen optimal, noe som vil øke sykkelgleden for se små. Dekkene er grove, noe som kan gi økt trillemotstand på asfalt, men fungere godt på grus.

Merk: Vi mottok denne sykkelen med 12-tommers hjul i stedet for 16-tommer. Denne finnes tilsvarende i begge størrelser. Derfor har vi sett på noe av det tekniske med sykkelen vi mottok, i tillegg til at vi har fått de riktige faktaopplysningene om sykkelen med 16-tommers hjul. Resultatet kunne riktignok ha blitt annerledes om vi hadde testet riktig størrelse.

Les hele saken

Vekt: 5

Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

Ikke testens letteste, men absolutt optimal tyngde.

Bremser: 3

Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

Hele håndbremsen er laget av plast, noe som fort kan bli ødelagt. Ellers er den noe hard å trykke inn.

Tråkkemotstand: 2

Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

Dette er unødvendig tungt her. Et barn vil fort bli utslitt av å måtte bruke mye krefter på å tråkke rundt. Mye intern motstand i drivverket.

Dekk: 3

Det kommer an på bruksområde, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

Grove dekk som vil gi økt trillemotstand på asfalt.

Sittestilling :

Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse.

Dette kunne ikke måles, da vi mottok feil sykkelstørrelse.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 599,00
Vekt 7,6 kg.
Forhandlere Sport 1, xeedbikes.no

Konklusjon

Stort pluss for god vekt. Ellers er det ikke så mye mer som begeistrer her.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!