Kort sagt:

+ Optimal tyngde.

+ Gode bremser.

+ Stødige dekk.


- Manglende skjermer og reflekser.

- Noe nær avstand mellom setet og styret.

- Intern motstånd i drivverket.

Syklene fra Diamant og Nakamura er identiske. Det eneste vi bet oss merke i var at denne sykkelen var tyngre å trå rundt med enn sykkelen fra Diamant.

– Det er mye intern motstand i drivverket her. Nøyaktig hva det er, er uvisst. Men dette er noe som kan gå seg til etter sykkelen har vært i bruk en stund, sier Høgvold.

Les hele saken

Vekt: 5

Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

Optimal tyngde.

Bremser: 5

Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

God håndbrems som femåringen uproblematisk kan trykke ned.

Tråkkemotstand: 2

Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

Testens tyngste sykkel å tråkke rundt med. Dette kan være en enkelt feil med denne sykkelen som også kan gå seg til etter hvert.

Dekk: 5

Det kommer an på bruksområde, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

Finmønstrede dekk som har ekstra mønster på sidene, noe som gjør den mer stødig, spesielt i svinger. Anvendelige og gode. Pluss!

Sittestilling : 2

Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse.

Avstanden mellom setet og styret kunne ha vært større. Knærne til femåringen kommer nesten opp i styret, til tross for at setet er justert maksimalt bakover.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 799,00
Vekt 7,1 kg.
Forhandlere G-sport, Intersport

Konklusjon

Sporty sykkel med noen mangler.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!