Kort sagt:

+ Testens letteste sykkel.

+ Lett å tråkke rundt.

+ Anvendelige, lettrullende dekk.

+ Gode bremser som er nøye tilpasset barnehender.

+ Kjønnsnøytral.


- Åpen kjedekasse (Kan kjøpes ekstra).

- Noe tykt grep.

- Manglende skjermer.

– Denne sykkelen skiller seg helt klart ut fra alle de andre syklene i testen. Den er lettest og har best bremser. I tillegg er denne sykkelen det er desidert lettest å tråkke rundt på, sier Høgvold.

Denne sykkelen er den eneste av syklene som har begge bremsene plassert på styret, noe som krever mer motorikk for barnet.

– Jeg synes bare det er positivt at barnet kan lære seg med en gang hvordan slike bremser funker. De kommer fort inn i det. Bremsene på denne sykkelen er også tydelig tilpasset små barnehender. De er lett å trykke inn, og avstanden fra styret til bremsene er kort, sier Høgvold.

Også pluss for at den har lock on-grips, altså at håndtakene er skrudd fast.

– Jeg har selv erfart at håndtakene faller av, noe som er skummelt, sier Høgvold.

– Den er lett, handy og fin å bruke nesten hvor som helst. Hver minste detalj er gjennomtenkt her, og den virker solid og stødig. Denne er hentet fra øverste hylle, sier Tronstad. 

Dette er testens letteste sykkel. I tillegg er det også den eneste sykkelen som åpenbart er egnet til begge kjønn med nøytrale farger.

Les hele saken

Vekt: 6

Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

Testens letteste sykkel. Jo lettere - jo bedre.

Bremser: 6

Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

Testens beste bremser. De er nøye tilpasset små barnehender, er lette å trykke inn og plassert nær styret. Her får også barnet tidlig lære seg "voksenbremser", selv om det krever litt mer motorikk.

Tråkkemotstand: 6

Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

Testens desidert enkleste sykkel å tråkke tundt på. Her er det ingen motstand i drivverket. Ved å holde sykkelen opp og ta pedalene rundt en gang, kan hjulet gå rundt i en evighet.

Dekk: 6

Det kommer an på bruksområde, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

Finmønstrede og anvendelige dekk som ruller godt på asfalt.

Sittestilling : 6

Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse.

Dette er sykkelen med flest innstillingsmuligheter, noe som gjør at femåringen sitter optimalt her.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2 390,00
Vekt 6,9 kg.
Forhandlere En rekke små sykkelbutikker over hele landet. Frogbikes stiller krav til at forhandlerne skal være seriøse sykkelbutikker med eget verksted og mekanikere. Ingen kjedebutikker. Se din nærmeste forhandler på frogbikes.com

Konklusjon

Ingen av de andre syklene i testen kan måle seg med denne.

Vår karakter

{Best i test}

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!