Kort sagt:

+ Gode dekk.

+ Optimal tyngde.

+ Lett å tråkke rundt.


- Setet kan stilles høyere enn styret.

- Tykt grep.

- Manglende skjermer.

– Setet går an å stille høyt opp, men styret er på stedet hvil. Det gjør at barnet kan sitte feil og få vondt i ryggen, sier Aunaas.

– Jeg liker disse dekkene. De kan brukes hvor som helst, og ruller godt. Det er også lett å tråkke rundt her, sier Høgvold.

Plasseringen av bremsene er gode. Dette er sykkelen som har kortest avstand fra styret til håndbremsen, tre centimeter. Pluss!

– Likevel er hele forbremsen laget av plastikk, som er billig og som fort går i stykker, sier Høgvold.

Noe annet vi bet oss merke i her var tykkelsen på håndtakene.

– Dette er jo nesten tilsvarende grep som jeg har på min egen sykkel. Små barnehender kan ha vansker med å holde rundt dette tykke håndtaket. Jo tynnere håndtak, jo bedre, sier Høgvold.

Les hele saken

Vekt: 6

Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

Optimal vekt.

Bremser: 5

Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

Sykkelen som har kortest avstand fra styret til håndbremsen. Også lett å trykke den inn. Likevel er hele bremsen laget av plastikk, noe som lett kan gå i stykker.

Tråkkemotstand: 5

Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

Lett å tråkke rundt. Hjulet går bedre rundt enn de fleste andre i testen.

Dekk: 5

Det kommer an på bruksområde, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

Finmønstrede, lettrullende dekk som triller godt på asfalt.

Sittestilling : 4

Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse.

Minus for at styret ikke kan stilles høyere opp enn setet, når dette er høyest stilt,slik at det blir feil balanse mellom styre og sete. Ellers sitter femåringen fint her.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 699,00
Vekt 7,4 kg.
Forhandlere XXL, Whitebikes.no

Konklusjon

Kan absolutt anbefales.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!