Tidligere i sommer fikk en mor (22) tilsnakk av skjenkekontrollrører da hun hadde med sin to måneder gamle baby på et skjenkested i Porsgrunn, melder Porsgrunn Dagblad.

Ikke egnet for lite barn

Klokka var 40 minutter over midnatt da skjenkekontrolløren reagerte på at det sto en barnevogn parkert på uteserveringen.

I rapporten skriver de følgende:

"Moren var i følge med flere andre unge mennesker, hvorav flere var merkbart påvirket av alkohol. De ansatte ved Friisebrygga Mat & Vin var ved uteserveringen og observerte barnevogna uten å gjøre noe med dette. Andre gjester på utestedet påtalte forholdet uten at noe skjedde."

I rapporten heter det også at "de kontaktet kvinnen og forklarte henne at Porsgrunn sentrum ca. klokka 01.00 ikke var et egnet sted for et lite barn i en dypvogn."

- Baby på pub kan være helt ok

Fødselslege og ammeekspert Gro Nylander kjenner ikke denne konkrete saken, men hun ser ingen grunn til at en to måneder baby ikke skal kunne være sammen med mor på pub, under visse forutsetninger:

- Så lenge lokalet ikke er røykfylt, mor ikke nyter vesentlige mengder alkohol og lyden ikke er for høy, kan en mor ta med babyen - og amme - der hun selv har lov til å ferdes. Et så lite spedbarn hører sammen med moren sin, sier Nylander til Foreldreogbarn.no.

Strenge nordmenn

Nylander understreker at babyen selvsagt må ha tilsyn hele tiden, og at saken ville stilt seg annerledes dersom barnet var eldre. Hun synes nordmenn generelt er veldig strenge når det gjelder hva barn kan være med på.

- I andre kulturer er barna med foreldrene overalt og sovner der de er.

- Uegnede som foreldre

De omtalte skjenkekontrollørene i Porsgrunn er av en annen oppfatning.

- Skjenkestedet Friisebrygga Mat & Vin har ikke gjort noe ulovlig. Det er vel mer et spørsmål om foreldrene er egnet til å oppdra barn, sier spesialkonsulent Petter Kjendalen til Porsgrunn Dagblad.

Les også:

Ja-mat for gravide

Gi babyen en sitron

- Mor blir snytt i likestillingens navn

Avstemning

Ville du hatt med babyen din på pub på kveldstid?

52% stemmer
Ja, babyer kan sove hvor som helst
48% stemmer
Nei, en baby har ikke noe på et skjenkested å gjøre
Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!