Ny realityserie

254 pølsepakker på to dager

TV 2 sendte alle Husøy-kvinnene over 18 år til Malta i ti dager.

STRIPPET: Fiskeværet Husøy, den lille høya ute i havgapet, ble strippet for kvinnfolk i en uke. Resultatet, og hvordan mennene klarte seg, ser du fra 3. februar på TV2.

STRIPPET: Fiskeværet Husøy, den lille høya ute i havgapet, ble strippet for kvinnfolk i en uke. Resultatet, og hvordan mennene klarte seg, ser du fra 3. februar på TV2. Foto: Foto: TV2

Publisert Oppdatert
DA DAMENE DRO: Rektor Knut Pettersen tar tak i utfordringene på skolen og får hjelp av de eldre elevene for å få systemet til å gå rundt.

DA DAMENE DRO: Rektor Knut Pettersen tar tak i utfordringene på skolen og får hjelp av de eldre elevene for å få systemet til å gå rundt. Foto: Foto: TV2

Dermed var mennene overlatt til seg selv, og et av vårens realitykonsept var et faktum.

Mannen som skulle stelle hjemme

"Det var engang en mann som var så gretten og vill, og aldri syntes han at kjerringa gjorde nok i huset. Så kom han hjem en kveld i slåttonna og gren og bante så det lyste om ham.

- Kjære vene, vær ikke så vond, far, sa kjerringa.

- I morgen skal vi bytte arbeid; jeg skal gå med slåttekarene, så kan du stelle hjemme.

Ja, det var mannen vel nøyd med, og det ville han gjerne."

Problemer

Slik begynner Asbjørnsen og Moe sitt eventy om mannen som skulle stelle hjemme. Nå er det ingen fare for at mennene Senja-øya Husøy skal henge kua fra taket og stå på hodet i grøten når de må ta vare på hjem og bygd alene, men TV2-serien Da damene dro viser at det er mange ting som blir vanskelig når alle damene reiser sin vei og lar mennene være igjen for å stelle hjemme.

Mange pølsemiddager

Blant annet går et kaninstunt i barnehagen litt annerledes enn tenkt.

- Det mannfolket som sier at det er lett å jobbe i en barnehage, kan stille her en dag, sier «barnehageonkel» Hugo Berntsen til Nordlys. Men selv om ting lugger litt når Husøy blir ett hundre prosent styrt av menn, er det én ting de alle kan: Koke pølser.

- Det gikk 254 pølsepakker på to dager. Det er over en pakke per person, forteller Husøy-væring Knut Marvin Johansen (34).

Se trailer på Da damene dro her!

Ikke tullinger

Når tøffe arbeidskarer, som har arbeidsplassen sin på havet, skal klare seg uten sine bedre halvdeler - og alt blir dokumentert for beste sendetid på TV 2, er det klart at det dukker opp noen bekymringer.

- Jeg er litt redd for at vi som bor her skal bli fremstilt som tullinger, sier Janne Sand til Norsk Ukeblad.

Les også: Ramsalt reality

Engelsk konsept

Husøy er en liten øy og et fiskevær i Øyfjorden nordvest på Senja i Troms fylke. Stedet ligger i Lenvik kommune. Tettstedet Husøy har 236 innbyggere (tall fra 2008). På grunn av de ekstreme værforholdene yttersiden av Senja er hustakene på Husøy bardunert til bakken. Nærheten til fiskefeltene og fraværet av rasfare er to av årsakene til at folk har valgt å bosette seg der. På Husøya er det barne- og ungdomsskole, barnehage, dagligvarebutikk og kafé. Alt dette må drives av mennene i damenes fravær, noe som betyr at fiskeskutene blir lagt til kai imens damene er borte. Da damene dro er basert på et engelsk konsept, og har i følge TV2 vært en stor suksess i Canada og Danmark.

Les også:

Sexy og våryr TV3

Pedersen leder mester-rally

Gode råd til foreldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning