Urørt landskap:

10 nye eventyr i 2009

Her er reisene som passer for deg som liker heftige opplevelser i urørt landskap.

UBERØRT NATUR: Se ti eventyrlige reisemål i 2009 her.

UBERØRT NATUR: Se ti eventyrlige reisemål i 2009 her. Foto: Foto: Scanpix/AP

Publisert Oppdatert
UVANLIG: Området Assynt i Skottland har uvanlig vakker natur.

UVANLIG: Området Assynt i Skottland har uvanlig vakker natur. Foto: Foto: Crestock

Det er ikke alle som følger mengden og drar på charterferie til Syden. For den som liker litt mer spenning og utfordring, har Smarter Travel laget en Topp 10 liste over urørte landskap og nye eventyr som du kan oppleve i 2009.

Klar, ferdig, oppdag!

1. Skottlands villmark

I Assynt-området i Skotland kan du oppleve en særegen villmark du sjelden har sett maken til. Assynt-området er bevart av UNESCO, blant annet for sine tre billioner år gamle bergarter og spesielle dyreliv. Du kan bestige små topper, ligge på øde strender, kjøre kajakk i de spesielle sjøene og dra på båttur med hvaler og delfiner.

Reiseselskapet Wilderness Scotland har skreddersydde reiser til nettopp dette stedet. Alternativt kan du fly billig til Glasgow eller Edinburg og leie bil.

Du kan søke etter billige flybilletter her.

2. Eksotisk i Filippinene

I Filippinene ligger de eksotiske Palawasøyene. De er en del av Koraltrianglet, hvor du finner verdens største utvalg av undervannsliv. Her kan du dra på snorkleturer og kajakkturer der du blant annet får hilse på hvalhaien, verdens største fisk, og kajakkturer til lange, hvite og øde strender med palmer og kokosnøtter.

Skreddersydde reiser med slikt opplegg får du med reiseselskapet Wilderness Travel

SOL OG VANN: Slå to fluer i en smekk, i Filippinene får du både sol og opplevelser.

SOL OG VANN: Slå to fluer i en smekk, i Filippinene får du både sol og opplevelser. Foto: Foto: Crestock

3. Kaffe i Columbia

Dette er turen for den som vil oppsøke et land urørt av turisme, og for de med en forkjærlighet til kaffe. Colombia kan by på små og koselige landsbyer, urørte karibiske strender og grønne heier hvor noe av verdens beste kaffe blir produsert.

- Noen steder i Colombia er direkte farlig å reise til, så man bør ta noen forbehold før man drar. Utenom det byr landet på herlige Latin- Amerikanske vibber, sier Even Hulleberg, markedskoordinator i Kilroy Travels som selger reiser til Colombia.

For mer informasjon om ekspedisjoner og guidede turer i Colombia kan du gå inn på nettsiden Big Five Tours & Expeditions.

4. Kajakk i Guds lomme

I Britiske Columbia i Canada, ligger naturområdet som kalles Guds lomme. Her kan du oppleve et yrende dyreliv og majestetisk natur. Hver dag er det kajakktur til nye oppdagelser, og overraskende besøk av dyr og fisk. Du får også muligheten til å dykke sammen med erfarne instruktører.

- Canada har veldig mye å by på for den som er ute etter spektakulære naturopplevelser, sier Sissel Weng som er daglig leder i Eventyrreiser som arrangerer reiser til Canada. Ønsker du å dra på kajakktur i området Guds lomme, finner du mer informajson på Sea Kayak Adventures.

Les også:

I seilbåt til Antarktis

Eventyrlige Sintra

5. Voodoo i vest-Afrika

Dette er en to uker reise i Vest-Afrika hvor du vil få oppleve en unik kultur som få vestlige tidligere har opplevd. I løpet av reisen vil du få være med spåseremonier, møte stammer og være med på ofring av dyr. På markedene kan du få hjelp til å handle ingredienser til å lage kjærlighetsdrikken eller andre trylledrikker, og i landsbyene blir du med på seremonier med tremasker. Mer informasjon om slike reiser kan du finne på G.A.P Adventures.

6. Aktiv i Laos

FANTASTISK NATUR: Canada er stedet for deg som setter pris på naturen.

FANTASTISK NATUR: Canada er stedet for deg som setter pris på naturen. Foto: Foto: Crestock

- Laos byr på veldig mange morsomme aktiviteter. Samtidlig har de en spennende kultur og er et utrolig hyggelig folkeslag, sier Sissel Weng.

Laos er i motsetning til mange andre land i Asia, fullstendig uberørt av turisme.

Laos et perfekt land for den som er ute etter opplevelser i naturen, og den som vil få en ekte opplevelse av lokalbefolkningen i landet. Noe av aktivitetene er elefantridning, fjellsykling, kajakk, fossefall og besøk i småbyer. Du kan lese mer om opplevelsesreiser i Laos på BikeHike Adventures.

7. Ørkeneventyr i Mexico

Copper Canyon i Mexico er Grand Canyon gange hundre. Denne turen varer i ni dager, og tar deg med få en reise gjennom både ørkenlandskap og frodig terreng. Reisen starter med en spenningsfylt togtur gjennom landskapet, så ridetur til et fossefall og sykkeltur i steinete og bratt landskap. Ikke minst får du oppleve den tradisjonsrike og spesielle kulturen til urbefolkningen. For mer info om en slik reise, gå inn på REI Adventures.

9. Ville dyr i India

Dette er turen for deg som vil se de villeste og mest eksotiske dyrene. Opplevelsesturen foregår både i jeep, på kamelryggen, elefantryggen og til og med i båt langs elva. I løpet av disse dagene vil du få oppleve blant annet leoparder, hyener, ville bjørner, antiloper, bison og mye mer. Med Wild Planet Adventures kan du bestille det omtalte India-turen.

ALTERNATIVT: Stammene i Afrika byr på en alternativ levemåte.

ALTERNATIVT: Stammene i Afrika byr på en alternativ levemåte. Foto: Foto: Crestock

ELEFANTER. I Laos komme du nært innpå både mennesker og dyr.

ELEFANTER. I Laos komme du nært innpå både mennesker og dyr. Foto: Foto: Crestock

10. Oppdagelsesferd i Albania

Du føler deg som en ekte oppdager når du vandrer til fots I Albania ,langs samme rute som den engelske poeten Lord Byron. Du vil oppdage eldgamle ruiner, utsmykkede moskeer og ortodokse kirker. I de små byene du støter på har tiden stått stille de siste århundrene, og du vil oppleve en helt annen kultur enn du er vandt til. Oppdagelsesferd i Albania kan du blant annet bestille hos reiseselskapet Mountain Travel Sobek

Her kan du søke etter billige flybilletter til ditt drømme-reisemål

Les også:

Island på tilbud

Drømmebryllup i Jordan

Tilbake til Klikk reise

CANYON: Oppleve Copper Canyon i Mexico.

CANYON: Oppleve Copper Canyon i Mexico. Foto: Foto: Crestock

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning