Tema: introduksjon til mat

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "introduksjon til mat" (172)

Nok mat?

Gutten min dytter seg vekk fra puppen når han får mat. Bør jeg gi mer fast føde?

Hvor mye mat til 5 mnd gammel bebis?

Jeg redd for at jeg "overforer" gutten og jeg håper du kan gi meg en viss pekepinn på hvor mye mme jeg bør gi til hvert måltid og hvor lenge det bør gå mellom hvert måltid?

Kosthold

Har ei jente på 8 mnd. Lurer på hva hun kan spise av pålegg på brødskive? Lurer også på frukt, kan hun få dette i små biter eller bør det være mos?

Løs mage ved oppstart av grøt

Min sønn på 4 ,5 mnd har fått grøt nå i 2 uker. Fra å ha avføring hver 3 dag har han nå 6 - 8 tømminger pr dag. Er dette noe som er vanlig og hvor lang tid vil det evt ta før bedring?

Melk

Min sønn er 1 år om under to uker :) Han spiser nå mme 3-4 ganger på dagen, og som regel en gang om natten. Når vi begynner med ku melk, må han tilvennes, eller er det bare og gi om han liker det ??

Måltider

Min sønn er 5 måneder og har i en måneds tid fått grøt og andre smaksprøver. Jeg synes det er litt vanskelig å vite hva jeg skal gi, hvilke flaskemåltider jeg skal bytte ut med annen mat, og da hvilken mengde.

Hjemmelaget mat

Jenta mi som er 8 mnd har så langt fått mye ferdigmiddag på glass. I går fikk hun fiskeboller sammen med oss andre. Lurer litt på om ferdiglassene totalt sett må anses som sunnere fordi de ikke inneholder salt?

For mye eller for lite mat?

Jeg har en 7 mnd gammel baby. Jeg lurer på om jeg gir riktig med mat. Også lurer jeg på hvor lenge jeg må gi MME før måltider. Hvor lenge til skal melk være hovednæringen?

Begynne med grøt?

Har en datter på 4,5 mnd som jeg fullammer. De siste nettene har hun våknet annenhver/tredjehver time og er sulten. Kan det bety at hun ikke blir skikkelig mett på kvelden og har behov for grøt?

Grøt

Jeg har såvidt begynt å gi smakeprøver til min sønn på 4 måneder. Hvor lenge skal jeg gi bare noen skjeer før jeg kan gi han en hel porsjon til kvelds? Og når kan jeg så gi to porsjoner daglig?

MELK

Har ei jente som straks er 7 mnd. Er melken fortsatt viktigst for henne? bør vi gi henne melk før grøt og middag? Lurer også på når man kan begynne med brødmat

Brødmat

Har ei jente på 6 1/2 mnd. Når kan man prøve med litt brødmat og evt hva og hvordan??

Mme

Jeg har en gutt som er snart 4 måneder. Han får mme. Han drikker ofte godt over en liter per dag, og jeg er redd for at dette er for mye? Jeg vurderer å begynne med grøt, selv om han ikke er 4 måneder enda. Kan jeg det?

Mye mme

Jeg har en gutt som blir 4 måneder om to uker. Han får nan og har alltid spist ganske mye. Han ligger godt over 1 liter. Jeg lurer på om dette er farlig?

Ulik utseende på avføring

Jeg lurer på noe i forhold til avføringen. Den varierer veldig i konsistens og farge. Det er ofte 3-4 bæsjebleier om dagen. Burde det ikke stabilisere seg snart med 1-2 ganger fordi han nå får 3faste måltider?

Cottage cheese

Hei Jeg har en sønn som snart blir 2 år. Er det greit at jeg gir han cottage cheese? Har du eller noen gode middagstips til en meget kresen 2 åring?

Kost

Har en datter på 5 mnd. Hun spiser nå en porsjon grøt til kvelden og har begynt med litt middagsglass på dagen ellers så ammer jeg. i dag hadde hun for første gang avføring som var mye "fastere" enn før hvor det alltid har vært som nesten diare ...er det vanlig?

Vil ikke ha noe særlig tåteflaske lenger

Jeg har en gutt på 6,5mnd som har spist fast føde i snart 1mnd. Nå som han har begynt å spise vil han ikke ta noe særlig tåteflaske lenger. Jeg har ikke noe lyst å slutte å amme før han er 1 år og kanskje noen mnd lenger.. Så spørsmålet er da: skal jeg gi litt mindre grøtporsjon?

Grøt med eller uten gluten til snart 6mnd gammel baby?

Har lest en del på nettet om man skal begynne med gluten eller ikke. Jeg leste et sted at de burde bytte på grøt med og uten gluten for å forebygge allergi. Hva mener du er best?