tegning

Tegneserie-tips!

Her kan du lære hvordan du går fram for å lage din egen tegneserie.

Publisert Oppdatert

Når du skal lage en tegneseriehistorie, kan det være lurt på planlegge litt før man begynner på selve tegningen.

Grunnleggende idé
Det er viktig at historien har en grunnleggende idé! La oss bruke den første historien (Fotogen fugl) fra Donald 29 som eksempel. Her er ideen følgende:

Donald prøver seg som overivrig fuglefotograf. Dette fører ham inn i en vill kamp med en sjelden og mannevond fugl.

Sidesynopsis
Deretter kan man, hvis man ønsker det, gjøre som proffene: lage sidesynopsis. Under ser dere sidesynopsis fra de fem første sidene av Fotogen fugl:

DONALD DUCK FOTOGEN FUGL 5 SIDER

Side 1 – Donald tar bilder av forskjellige småfugler (med morsomme navn) i hagen. Ole, Dole og Doffen spør ham hvorfor han ikke gjør noe mer med bildene.

Side 2 – Guttene drar med seg Donald til et billedbyrå, men han får ikke solgt bildene fordi fotoutstyret er for dårlig.

Side 3 – Donald ser mulighet til å tjene store penger og oppsøker en fotobutikk. Her lures han av en sleip selger til å kjøpe en hel vogn full av avansert fotoutstyr. De drar avgårde til kysten for å ta bilder.

Side 4 – Donald forsøker å ta bilder av forskjellige fugler men lykkes ikke helt.

Side 5 – Oppsøker fotobutikken igjen. Får høre om den mannevonde og svært sjeldne kamikazekondoren. Et godt bilde av denne fuglen belønnes med store penger. Donald drar sporenstreks avgårde for å prøve seg! Kampen er igang!

Se skisser på neste side!

Skisser til inspirasjon
De proffe Donald-tegnerne lager skisser før de rentegner med tusj. Det trenger selvsagt ikke du å gjøre, men det kan være lurt for å se om historien funker! Under ser du eksempler fra Norges eneste Donald-tegner, Arild Midthun. (Historien er på engelsk fordi den utgis i mange land.)

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning