hakkespettavisen

Sette rekord! er slettet

Den siste tiden har donald.no hatt mye nedetid. Teknikerne skal ha løst det ved å slette det 4000-sider lange innlegget Sette rekord!

Publisert Oppdatert

Da innlegget Sette rekord! ble laget, var formålet å sette en ny rekord i antall svar i én post. Rekorden ble slått fort, og innlegget har i det siste funger som en pratetråd. Men nå er eventyret over.

Den siste tiden har donald.no hatt svært mye nede-tid. Det har ikke vært mye snakk om dette, men den 19. november, da Sette rekord! ble slettet, ble mange oppmerksom om og hva som var grunnen til nede-tiden.

Sette rekord! slettet

Uke 16 i 2011 kunne McGråstein offisielt si at han hadde laget innlegget med flest svar i. Den uken nådde Sette rekord 4269 svar, og slo Rollespill : Drager –innlegget. Den 7. august 2011 ble Sette rekord! det første innlegge til å nå 1000 sider, og 20. november 2011 nådde innlegget 2000 sider. Og for ikke lenge siden nådde innlegget 3400 sider, noe som tilsvarer 68 000 kommentarer. Men nå er eventyret over.

McGråstein: Skaperen av Sette rekord!

Les videre på neste side


At Sette rekord! er slettet, er ukens triste nyhet. Redaksjonen sa at det var nødvendig, og mange tror på dem, men som vanlig er det mange som trekker skepsis til Redaksjonen. Her har vi laget en tidslinje med hovedhendelsene i denne saken.

19. november kl. 17:50: Fredrik21 la ut et innlegg i Avslapningsrommet om at det ikke var mulig å vise profilene til andre brukere. Noen andre hadde også oppdaget dette, men det ble fort rettet opp.

19. november kl. 16:20: Doffen001 skrev i Avslapningsrommet at URL-en til donald.no plutselig var endret til www2.donald.no. Første svar i innlegget var fra Donaldsamler, som sa at kommentarfeltet i bloggene fungerte igjen.

Det viste seg at noen av medlemmene var på www.donald.no, mens andre var på www2.donald.no. Beatles kunne vise til at han var logget inn på http://donald.no, men ikke www.donald.no eller www2.donald.no. Kl. 21:10 postet Smart_Cash en link til wikipedia-siden om www2. Der står det at en nettside med www2 i nettadressen ofte er en speilside, for å ikke overbelaste serverne.

19. november kl. 20:02: Det var nå at den sjokkerende nyheten kom. Rebekkala la ut innlegget "Hva har skjedd med ‘Sette rekord!’?", og skrev i innlegget at hun ikke kunne finne det populære prate-innlegget. Hun lurte på om det var slettet eller flyttet, eller om det bare var en feil på siden.

Les videre på neste sideLilleMari:3 var den første til å kommentere, og hun sa at hun skulle til å lage et lignende innlegg. Hun sa også at det måtte være en feil på siden. Anthonomic og PhilTheMovieMaker synes det var forferdelig. Fetter_Fart konkluderte fort med at tråden var slettet, mens Chrisneitoffer mistenkte Donaldsamler for å ha låst og flyttet tråden. Donaldsamler var rask med å svare Chrisneitoffer, og sa at han ikke hadde gjort noe med tråden.

Rebekkala sjokkerte mange ved å si at Sette rekord! var slettet.


Da trakk Fetter_Fart nok en rask konklusjon, og sa at han var nesten sikker på at det var Kvakkerakken sin skyld. Beatles mistenkte at det var grunnen til nede-tiden, men LilleMari:3 trodde ikke at de stengte donald.no bare for å slette et innlegg. Chrisneitoffer sa da at det er svært krevende å slette et innlegg, fordi man må slette hver eneste side hver for seg. Deretter kom det en del poster fra folk som synes dette var veldig synd.

Kl. 21:56 kommenterte Kvakkerakken foruminnlegget til Rebekkala. Han skrev at han ikke hadde noen anelse om hva som hadde skjedd, men sa at det kan være mye rart som er grunnen til at innlegget er borte. Han håper så inderlig ikke at innlegget var slettet. Lvl1Up sa at han dør hvis innlegget er slettet, og RoNavy sa at han kom til å slutte hvis innlegget var slettet.

Kl. 06:05 den 20. november konkluderte Chrisneitoffer og Fetter_Fart med at tråden var skjult, fordi Chrisneitoffer ikke hadde mistet noen forumposter, og da kunne jo ikke innlegget være slettet.

Les videre på neste sideKl. 09:16 kommenterte Redaksjonen innlegget. De skrev følgende:

- Hei rekord-folk!
I går måtte teknikerne våre fjerne rekord-tråden. Årsaken til dette er at tråden er blitt så stor og tung at den gjorde at hele forumet fikk problemer i går, som f.eks. at kommentarer ble borte. Vi har ryddet opp mye nå, så alt ser ut til å fungere igjen. Det er selvsagt bare å si ifra hvis dere oppdager ting som ikke fungerer som før gjerne på [email protected] eller pr. PM med linker eller skjermbilder av feilen.

Vi må sannsynligvis lage noen grenser i forhold til lange tråder i framtiden, slik at dette ikke siden går ned igjen. Har dere noen tanker rundt dette må dere gjerne si ifra i denne tråden.
Takk!
/red

Fjernet: Sette rekord! er fjernet av donos teknikere.


Merkelig nok ble det ikke mange kommentarer i innlegget etter Redaksjonens. Beatles skrev at det var veldig synd, men håper nå at den vanlige nede-tiden er over.


Les videre på neste side


Ny snakketråd

Men dono-folket ser ut til å være avhengig av å ha en tråd de kan snakke om alt mellom himmel og jord i (som selvsagt er innenfor reglene), så at innlegget var borte var ikke bare-bare. De måtte ha en ny tråd. Det var flere som prøvde å lage en tråd som sto i stil med Sette rekord!, men det var ----====RoNavy====----s som ble populær, og omtales nå som "det nye Sette rekord!". Innlegget heter "Pratetråden!" og ble postet 20. november kl. 15:55.

RoNavy er skaperen av det nye Sette rekord!

Pratetråden! har nådd 21 sider i løpet av de fem siste dagene, noe som tilsvarer ca. 83 kommentarer per dag. Der blir det snakket om hva man skal/har gjort, aktuelle saker eller helt tilfeldige ting.

Mistet forumposter
Når innlegg slettes, slettes også kommentarene. Og da er det noen som mister forumposter. Og siden Sette rekord! er en såpass stor tråd, var det noen som hadde postet en god del kommentarer der. Lisell mistet omtrent 2000 poster, Beatles mistet 500 poster (og er under 13 000-merket igjen), Daniel.m.g. mistet ca. 1000 poster, Chrisneitoffer mistet rundt 2-3000, kola2 mistet 200, mens pusi96 mistet mange tusen poster.

Les resten av Hakkespettavisen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning