Mikke Mus - Andebys beste detektiv

Jo da, det finnes selvsagt berømte oppdagere i Andeby. Vi kan i fleng nevne Bein Holmsen, Politimester Fiks og fullmektig Olsen. Likevel er et ingen som overgår Mikke Mus som detektiv.

Publisert Oppdatert

Egentlig er dette ganske utrolig. Mikke Mus debuterte som kjent i filmen Steamboat Willie i 1928. Han bodde lenge på landet og var en vanlig temmelig uskikkelig mus. Men i en søndagsside som kom i de amerikanske avisene i 1932 endret han brått oppførsel. Han sier selv: ”Hvorfor bruke armer og bein når man har hjerne?”

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80458179192.gif" alt="" />

Dermed flyttet han til byen og ble en vanlig borger med eget hus. Nåja, ikke helt vanlig kanskje. Noen måtte ta tak i all uhumskheten i byen. Mikke var tøff som toget, seig som en tyrirot og hard mot de harde. Han reddet alt fra foreldreløse barn som mistet pengene sine til hele verden fra onde oppfinnere.

I avisenes tegneserier sto Floyd Gottferdson for den daglige musen fra 1930. Han fortsatte med det i 46 år. Ganske snart ble dagsstripene eventyrserier. Her møtte Mikke stadig nye skurker, den ene verre enn den andre. Vi kan nevne Svarte-Petter, advokat Sylvester Shyster, professorene Ecks og Doublex og ikke å forglemme Spøkelseskladden.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80458179192.gif" alt="" />

Spøkelseskladden, demaskert.

Når vi ser hvor mange skurker det finnes i Andeby, forstår vi godt at politimester Fiks ofte må ty til Mikke Mus når han ikke klarer å løse sakene selv. Og sakene kan værer vanskelige, selv Mikke kan ha problemer. Likevel klarer han detektivrollen godt, og han må fremdeles trå til når Andeby politietat har problemer fordi Mikro-Midas enda en gang har rømt fra Tullersmo fengsel.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80458335192.gif" alt="" />

Mesterdetektiven i villrede.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning