Visste du at

Kan Langbein bli super uten nøtter?

Langbein får superkrefter hver gang han gulper ned en supernøtt. Men superkreftene er ikke de eneste mystiske kreftene Langbein har.

Publisert Oppdatert

I en rekke gamle Donald Pocket-historier får Langbein plutselige overnaturlige krefter uten å spise supernøtter!

Vi merker dette veldig godt i historien «Mikke Mus og den fryktelige Kala-Mit» fra 1967, der Langbein, uten at vi noen gang får en forklaring på hvorfor, kan lese andres tanker. Han trenger bare å holde en gjenstand noen andre har brukt i lang tid, og så kan han lese tankene deres. Hvis han for eksempel holder i halsbåndet til Pluto, skjønner han at Pluto leter etter et bein han har gravd ned. Praktisk, hva?

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80246330820.gif" alt="" />

I samme historie prøver Langbein ut en hjemmesnekret sentrifuge av den typen som romfarere bruker når de trener seg i å sveve. Men i stedet for å bli midlertidig vektløs, som astronautene pleier å være når de trener, blir Langbein permanent vektløs. I resten av historien er Langbein helt vektløs, og når han spaserer rundt på landjorda må han gå med hestesko for ikke å bli tatt av vinden! Vektløshet er hendig når man jobber som detektivassistent, men hvordan Langbein egentlig ble vektløs fikk vi egentlig aldri noe svar på.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80246486820.gif" alt="" />

Langbein fikk flere merkelige krefter i historien «Spøkelser er ingen spøk», også den fra 1967, da han ramlet ned fra en stige på loftet og rev ned en hel bokhylle over seg. Bøkene smittet Langbein på mystisk vis med Malum Camolae, eller «galopperende bokormsyke»: Langbein begynte å spise bøker! Og som om det ikke er imponerende nok å overleve på et kosthold bestående av litterære klassikere, klarte Langbein også å lære seg utenat alt som stod i bøkene. Øyne i nakken er en ting, men Langbein har tydeligvis øyne i ganen!

Et siste eksempel på at Langbein lett får overnaturlige krefter, finner vi i 1968-historien «Den grønne sfinxens gåte». Langbein blir truffet av lynet, og blir derfor elektrisk ladet. Hver gang noen tar i Langbein etter det, får de støt ? man kan ikke engang ringe til Langbein uten å få støt! Helt ille er det riktignok ikke: Problemet er lett å kontrollere med isolerende gummihansker, og Langbein klarer å bruke elektrisiteten til mye positivt også ? fra å få en lyspære til å lyse eller bruke en ødelagt hakke som trykkluftbor til å helbrede gikt.

Så selv om Langbein trenger supernøtter for å bli til Super-Langbein, kan han få ganske supre krefter uten de fantastiske peanøttene også!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning