jule-krimgåte

Julestjernen i Andeby er forsvunnet! Del 7

Andeby-borgerne trenger din hjelp. Følg del 7 av historien om den forsvunne julestjerne i Andeby! Klarer du løse jule-krimgåten?

Sist oppdatert

I årets julekalender fra Donald Duck & Co kan du følge den spennende jul e-krimgåten "Den forsvunne julestjerne". Hver dag presenteres et nytt kapittel i jule-krimgåten. Du kan selvsagt begynne å fundere på hvem som er den skyldige allerede fra 1. des, men selve løsningen på jule-krimgåten kan ikke sendes inn før 24. desember.

Ønsker du å se bildet av kalenderen for å se om det kan hjelpe deg med gåten?
Se kalenderen her. Du kan også klikke på bildet lenger ned på siden for å se større bilde.

Den forsvunne julestjerne:

Luke 1:
Det er en trist julemorgen. Andebys kjære julestjerne er byttet ut med en julekake i løpet av natten. Det blir ingen julefeiring i Andeby uten den ekte julestjernen. Hvem er tyven?

Luke 2:
Ordføreren er rød og rasende. Han ansatte jo en vaktmann for å passe på den uvurderlige stjernen.

Luke 3:
Donald Duck, hvem ellers, var satt til å vokte treet den skjebnesvangre
natten. Og da skulle man vel tro at stjernen var i de tryggeste hender?
Eller …

Luke 4:
Donald jobber vanligvis på margarinfabrikken. Der gir de ham følgende attest: ”Assisterende 3. margarinpakker Donald Duck har jobbet her i altfor mange år. Han er en lat latsabb som stadig sovner ved margarinbåndet.

Luke 5:
Donald protesterer høylytt mot beskyldningene: ”For noe vrøvl! Det var flere som prøvde å forstyrre meg i løpet av natten, men jeg utførte jobben perfekt! Jeg sov faktisk ikke et eneste sekund! Stjernen var jo der hele tiden!

Luke 6:
Petter Smart dukket opp før midnatt for å gi Donald sin nyeste oppfinnelse. En anti-sovehjelm. Hjelmen var utstyrt med en hammer som slo til hver gang Donald forsøkte å lukke øynene.

Luke 7:
Lille Hjelper kom sammen med Petter. Han var svært opptatt av den vakre julepynten på treet.

Fortsettelse følger ...

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2010, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også