jul

Julestemning med Donald og vennene hans

Hei hå, nå er det jul igjen! Og hva er vel en jul uten Donald og vennene hans?

Publisert Oppdatert

Mange forbinder Donald med julen. Er det på grunn av julekavalkaden på TV eller de tradisjonsrike juleheftene? Kanskje er det begge deler? Det aller første Donald-bladet i Norge ble faktisk utgitt desember 1948! I tiden etter krigen var det dårlig med underholdning og da var det ikke rart at Donald Duck & Co, som den gang bare utkom én gang i måneden og tegnefilmene på julaften var ekstra stas. Etterhvert dukket det opp ekstrahefter i tilegg, disse ble i starten utgitt ved juletider. I dag er det hele sju Disney-titler å velge mellom blandt årets julehefter! Et av dem er helnorskt og det kan lese mer om her! Ja, til og med Don Rosa har latt seg imponere av årets norske Donald julehefte!

src="http://gfx.dagbladet.no/labrador/241/241077/24107709/jpg/active/978x.jpg" alt="" width="600" height="337">

When you wish upon a star … Det blir ikke ordentlig jul før Timmi Gresshoppe har sunget sin velkjente julesang. Hr. Gresshoppe hadde sin første opptreden i filmen om Pinocchio fra 1940 der han også sang sin ønskesang til julestjernen. For mange nordmenn er julekavalkaden et must, så det er ikke rart at det ble stor ståhei da man fikk høre om at slutt med Disney-jula på TV nå i fjor. Heldigvis skjedde det ikke noe, så også i år kan du synke ned i godstolen og nyte Disneys julemagi.

Hvilke Disney-filmer skal du se i julen?

src="http://earnthis.net/wp-content/uploads/2013/08/1122_mickeychristmascarol.jpg" alt="" width="600" height="446">

Mickey's Christmas Carol fra 1983 har også rukket å befeste seg i de tusen hjem. Filmen bygger på Charles Dickens' "A Christmal Carol" eller "En Julefortelling" på norsk. Hovedpersonen, Skrue eller Scrooge McDuck som han heter på orginalspråket opptrådte første gang i tegneserien "Jul på Bjørnefjell" som sto på trykk julen 1947 i USA. Mannen bak serien var Carl Barks og den nye skikkelsen med briller og kjinnsjegg var nettopp basert på Dickens' Scrooge. Det tok noen tiår før vi fikk se Skrue i rollen som sin stamfar, men sannelig gikk det til til slutt.

src="http://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2013/11/Flaklypa-Grand-Prix-bilde-4.jpg" alt="" width="640" height="360"> 

Flåklypa Grand Prix blir også gjerne forbundet med julen siden den også blir vist på TV i juletider. Dersom du er en av de mer oppmerksomme seerne har du kanskje lagt merke til at Soline, kanskje best kjent som "Den orientalske rypa" leser en Mikke Mus-historie i scene i skeikens telt? Jepp, det stemmer! Historien heter "Den skjebnesvangre figuren" og sto på trykk i Donald Duck's store show 2/1974! Året etter hadde filmen kinopremiere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning