Epic Mickey

Hva skjedde da Donald-redaksjonen møtte spill-guruen Warren Spector?

les hele intervjuet her!

Publisert Oppdatert

Donald.no har møtt den legendarisk Warren Spector, som står bak Disney Epic Mickey og nå den flunkende nye oppfølgeren: Disney Epic Mickey 2. Spector har en imponerende liste med spill på sin merittliste og han er en stor Skrue-fan! Det er klart vi måtte prate litt med den hyggelige mannen!


Hvorfor har du valgt Mikke som hovedfigur?

- Du vet, Mikke er en figur jeg har vokst opp med. Jeg har vært glad i figuren siden jeg var barn og det er lenge siden han har vært helten i en historie, eller, det er lenge siden han har vært på et eventyr, så jeg tenkte det ville være morsomt å minne folk på hvilken heroisk figur han kan være, og gjøre ham til en dataspill-stjerne. Han fortjener å være like stor i dataspill som på filmer, på TV og fornøyelsesparker.

Hvor finner du inspirasjonen din?

- Overalt! Man finner inspirasjon i tegneserieblader man leser, i filmer man ser og til med i aviser man leser. Men for et spill som dette, for Disney Epic Mickey 2, er alt jeg trenger å gjøre å åpne døren til Walt Disney arkivene, og spasere inn. Jeg er som Skrue, som stuper inn i pengebingen, jeg stuper inn i arkivene, og jeg finner ting. Hvordan kan man unngå å bli inspirert!

Kjenner du noen kjente virkelige mennesker som minner deg om Mikke eller Donald?

- HA-HA-HA-HA-HA! Vet du hva, jeg håper jeg har litt av begge i meg selv. Mikkes vennlighet, hjelpsomhet, og kanskje litt ugagn, jeg har definitivt Donalds…eh…vel, jeg håper jeg jobber like hardt som Donald for å prøve å lykkes, og jeg har garantert feilet like mange ganger som Donald. Jeg tror litt av grunnen til at de er så fantastiske figurer er fordi man ser dem overalt, jeg kjenner flere som har elementer av Mikke eller Donald i seg.

Så du kjenner deg også igjen i Donald og Mikke?

- Ja selvfølgelig, hvem gjør ikke det?

Er Mikke eller Donald din favoritt-figur?

- Helt ærlig, nei. Min favorittfigur er Onkel Skrue, Skrue McDuck.

Hvorfor det?

- Han var liksom Indiana Jones før det var noen Indiana Jones. Her har vi den rikeste mannen i verden som reiser til Atlantis, Himalaya, Amazonas og Nilen og reiser i tid og reiser til verdensrommet, med den eventyrlystne sjelen, jeg bare elsker det. Det er sikkert ikke en god grunn nok til å elske en figur, men Carl Barks, mannen som skapte så mange fantastiske Skrue-historier, er muligens den beste forfatteren og tegneren som har jobbet med tegneserier. Han var en stor historieforteller og Skrue var den han fortalte flest historier om.

- Mikke pleide å være på 2. plass. Men jeg har falt pladask for Kaninen Oswald (eller Kalle Kanin), så Mikke er en god nr. 3 for meg.Jeg jobber for Donald Duck & Co, så derfor lurer jeg på, hva er ditt forhold til Donald?

- Forholdet mitt til Donald går like langt tilbake som Mikke. De hang sammen i tegnefilmene. Jeg begynte å lese Donald Duck-historier i tegneseriene og sluttet aldri med det. Jeg er litt som Peter Pan, jeg har aldri blitt voksen. Jeg elsker fremdeles Donald-historier. Nylig fikk jeg muligheten til å skrive noen historier for DuckTales. Det var så gøy å putte ord i nebbene deres og å sende dem avgårde på nye eventyr. Så jeg har hatt et forhold til disse figurene hele livet mitt. Og håper det fortsetter. Minst en gang i uke spør jeg noen hos Disney: ”La meg lage et Ande-spill, vært så snill la meg lage et Donald-spill!”. Hver eneste uke! Jeg kommer til å fortsette å spørre til de blir så lei at de lar meg lage et spill.

Det var faktisk mitt neste spørsmål. Donald er veldig stor i Europa, spesielt i Skandinavia, så vi lurer på om du har vurdert å lage et Donald-spill.

- Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det. Som sagt, jeg håper de blir så lei av at jeg maser at de lar meg gjøre det bare for å få meg til å klappe igjen nebbet.


Når og hvordan ble du interessert i Andeby-universet?


- Jeg kan ikke huske en tid da jeg ikke var opptatt av det. Faren min pleide å ta med hjem tegneserier til meg. Det var som om de dukket opp på magisk vis. De første tegneseriene jeg leste var Walt Disney-tegneserier, det var Donald Duck, Mikke Mus, Onkel Skrue og de tre små grisene. Det var antageligvis sånn jeg lærte å lese.

Har du en favoritthistorie fra Donald Duck?

- Sjørøvergull. Jeg er ganske glad i historiene fra Tåkeøya. Jeg tror det var en 9 delers historie hvor musene og endene møttes. Ingen har hørt om dette i USA. Men jeg synes det var ganske kult at Mikke og Donald kom sammen i disse eventyrene.
Så tilbake til spillet. Hva var ideen bak å lage spillet som en musikal?

- Svaret på det er at jeg elsker musikaler, jeg elsker musikalteater, jeg elsker musikalfilmer. Jeg får bestemme selv hva jeg skal gjøre, som er veldig morsomt. Men hele greia med Disney Epic Mickey og Wasteland, handler om å minnes Disneys historie, det handler om å ære alt det Disney gjør. Kan du nevne en klassisk Disney-film som ikke har en sang i seg? Den Lille havfrue, Aladdin, Skjønnheten og Udyret, 2 på rømmen, Mary Poppins, Snøhvit. Hvordan kan man la være å ha sang i et Disney-spill? Så derfor har vi sanger.

Tror du det bli enda en oppfølger?

- Hvis alle dine lesere går ut å kjøper spillet, så… HA-HA-HA-HA!!!!

- Jeg håper det.

Da du var yngre, hva slags spill likte du å spille?

- Vel, da jeg var yngre var det ingen spill. Jeg vokste opp i en tid før datamaskiner og konsoller. Så spill for meg var Monopol, Sjakk og sånne ting. Den dagen livet mitt forandret seg var da jeg spilte Dungeons and Dragons for første gang og det var i 1978. Det var første gang jeg satt sammen med vennene mine og vi fortale en historie sammen og da sa jeg: - Dette er det jeg vil gjøre resten av livet mitt.
Kan du nevne de 3 største forskjellene mellom Epic Mickey 1 og 2?

- Klart det! Den største forskjellen er at folk vil oppdage at de kan spille spillet selv om de ikke har Nintendo Wii. Det blir tilgjengelig på Wii, PS3, Xbox, PC og DS. Så det er en stor forandring for oss.
- Den andre store forskjellen er at du kan spille sammen med en venn. Eller et familiemedlem. En av de beste tingene med Disney er at foreldre og barn kan ha det gøy med det sammen og nå kan de faktisk også spille sammen, eller 2 venner kan spille sammen. Så multiplayer-funksjonen er helt ny.
- Alle karakterene kommer til å si alt som skal sies med sine egne stemmer, de kommer til og med til å synge innimellom. Det er antageligvis topp 3 de største forskjellene.


Vil du si at spillet er for hele familien eller for en spesiell aldersgruppe?

- Nei, jeg vil ikke si at det er en spesiell aldersgruppe. Jeg lager de spillene jeg vil spille selv.

Slik Carl Barks også gjorde?

- Nettopp! Det stemmer. Voksne leser fremdeles historiene hans. Det samme gjelder for Epic Mickey 1 og 2, ingenting ville gjør meg gladere enn og far og sønn, mor og datter, spiller spillet sammen, og har det moro ved å være Mikke og Oswald i noen timer.


Spector avslutter intervjuet med en hilsen til alle våre leser:

- Lykke til med et liv med Disney-vidunderlighet, aldri bli voksen, du må aldri slutte å lese Disney-tegneserier og slutt aldri med å se på tegnefilm, for du vet aldri. En dag kan du ende opp med å leve av lage tegnefilmer og tegneserier slik som meg! Du er aldri for gammel for magi!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning