duckipedia

Hallowiiiiiiiiiiin

Les mer om halloween-feiring i Andeby!

Publisert Oppdatert

Halloween er en stor begivenhet i Andeby. Den feires ved at man skjærer ut skrekkelige grimaser på sine gresskar, kler seg ut som troll, vampyrer eller spøkelse og går fra dør til dør og tigger etter godteri.

Den mest kjente Donald-historien som handler om Halloween er " Trick or Treat" av Carl Barks fra 1952. Donald forsøker å gjemme alt godteriet sitt for nevøene, men de får hjelp av Hekla heks til å få godteriet fram. Carl Barks sin redaktør syntes historien var så forferdelig at han måtte ta bort de "værste" sidene, og de ble ikke utgitt før mange år senere.

En annen halloweenhistorie er "Grusomme gresskar" av Don Rosa (Hall of Fame nr. 1) og (Donald Duck & Co nr 43/2010). Her krangler Donald og nabo Olsen om hvem som kan skjære ut det flotteste gresskaret. Donald vinner duellen men det kommer til å koste han fullstendig ombygging av sitt hus.

Det er ganske nytt at man kan lese om Halloween i Donaldbladet. Den moderne feiringen av halloween varierer fra land til land og det er først i de siste 10 år at vi har blitt introdusert for dette fenomenet I norge. I dag er det mange som feirer Halloween i Norge. Det skrives nye halloweenhistorier direkte til de skandinaviske Donaldbladene, for eksempel "Sprudlende spådom", som er skrevet av dansken Gorm Transgaard (Donald Duck & Co nr 43/2007).

Feirer du Halloween?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning