Fakta om Gåseby del 2.

Det er ikke mye man vet om Andebys naboby og erkekonkurrent, Gåseby. Vi gir deg mer morsomme fakta!

Publisert Oppdatert

Etter nitidige undersøkelser og dyptgående journalistarbeid har noe mer eller mindre sikre fakta kommet for dagen:

Nasjonalidrett: Gåsegang
Nasjonalsporten i Gåseby er gåsegang. Det er derfor Gåsebyboerne liker spesielt godt å stå i kø, ettersom de da kan følge etter hverandre en etter en. Gåsegang er mest utbredt på Gåsebys nasjonaldag, 5 mars, som gjessene feirer med tog, gåsegang og gåsesang.

Mest kjente sportsutøver: Svennis Bommegahl
Bommegahl er spydspiss på Gåsebys fotballag, men målfarligheten hans er heller slett. På 100 kamper har ikke skåret et eneste mål, men som treneren Tregil Fjolsen sier: ”Han kan i hvert fall offside-regelen utenat!” Bommegahl er ikke så flink til å håndtere alle pengene han får som fotballproff, så derfor foretrekker han å la rådgivere og agenter investere dem i luftslott og sjeldne gjeldsbrev isteden.

Største kulturpersonlighet: Gåse Kreveand
Gåse har ikke bare deltatt og vært vertinne i sangkonkurransen Melodi And Prix, hun har også vært kulturminister i Grå Harslem Brunand-regjeringen. I tillegg har hun kjempet for like rettigheter for grågjess og hvitgjess gjennom sin stilling som leder i Likestillingsrådet. Kreveand er for gåsen i gata mest kjent for sin dype kvekkerøst, og at hun aldri går med bukser.

Rikeste gås: Steinrik Storgassen
Storgassen er Gåsebys suverent rikeste fjærkre. Han har skaffet seg sin formue ved å selge bjørneskinn til skyhøy pris før bjørnene ble skutt, samtidig som han drev en fjærbutikk hvor han solgte hver fjær til prisen av fem høns. Steinrik er en miljøbevisst riking som kjører el-bil til og fra sin private flyplass.

Gikk du glipp av Fakta om Gåseby del 1? Les den her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning