Walt Disney startet sitt tegnefilmstudio i Hollywood i 1923. Disney fant raskt ut at han var bedre på å få idéer og instruere andre enn til å tegne selv. Han la derfor blyantene på hylla og konsentrerte seg om å lede studioets mange nye prosjekter. Blant dem som kan nevnes, verdens første tegnefilm i farger (1937), verdens første tegnede langfilm "Snehvit og de syv dvergene" (1937) og musikkfilmen "Fantasia" (1940).

Under Walt Disneys ledelse ble selskapet hans det største og mest suksessrike studioet for animert film. Men det var ikke nok for den kreative mannen, så i 1950-tallet kastet han seg over nye områder som for eksempel spillefilm, naturfilm og TV-serier. Samtidig hadde Disney også tid til å skape Disneyland.

Selv om Walt etter sin egen mening ikke var noen supergod tegner, hadde han en fornemmelse for en god historie og for å finne og ansette de dyktigste forfatterne og tegnerne. Det var den evnen som skapte suksessen for hans virksomhet. Walt Disney var selv med på å skape Mickey Mouse (Mikke Mus) i 1928, mens de senere figurene (for eksempel Donald Duck) ble utformet av hans medarbeidere.

Walt likte best spillefilm og interesserte seg ikke så mye for tegneserier. Men han skrev manuset til avisstripen med Mikke Mus i begynnelsen av 1930, da ingen av hans medarbeidere hadde tid til det.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!