De første fem årene dukket han kun opp i det italienske bladet "Paperino", men han ble etter hvert en populær figur i Donald Pocket, og har fått flere Pocketbøker oppkalt etter seg.

Fødselsdag: 8. juni 1969, da den første historien om Fantonald ble utgitt på italiensk.

Egentlig navn: Donald Duck.

Hemmelig tilholdssted: En hemmelig kjeller under Donalds hus i Apalveien 111.

Yrke: Superhelt.

Hobby: Å hevne seg på alle som er fæle med Donald.

Klær: Svart maske og et heldekkende svart og rødt antrekk fra halsen og ned (med hull til halefjærene). Gule springfjærstøvler. Verktøybelte fullt av nyttige gadgets, og rød kappe. Matroslue.

Første opptreden i Norge: Donald Pocket 28, i historien «Fantomia og Ariadnetråden» (1979).

Annet: Fantonald ble til i 1969, da fetter Anton arvet en gammel villa fra Robin Duck, men brevet om dette ble feilsendt til Donald, som valgte å ta denne arven selv. I villaen fant Donald det gamle kostymet Robin Duck hadde brukt da han opptrådte som gentlemanstyven Fantomius, og Donald bestemte seg for å videreføre arven etter Fantomius ved å bruke kostymet selv. Han fikk hjelp av Petter Smart til å utvikle dingser, våpen og piller han kunne bruke til å bli en fullkommen superhelt.

I 1996 fikk Fantonald sitt eget månedsblad i Norge. Dette bladet kom ut i ti år, og trykte litt annerledes Fantonald-historier, hvor moderne teknologi spilte en mye større rolle, hovedfienden var romvesener, og Petter Smarts gururolle var byttet ut med den kunstige intelligensen Glupus.

Har også hatt navnet Super-Donald.

Fantonald på andre språk:
Norsk: Fantonald
Svensk: Stål-Kalle
Dansk: Stålanden
Finsk: Taikaviitta
Islandsk: Stálödnin
Engelsk: Duck Avenger
Tysk: Phantomias
Fransk: Fantomiald
Spansk: Patomas
Italiensk: Paperinik
Portugisisk: Superpato

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!