Han er dessuten en dyktig hypnotisør, og har kunnskaper om blant annet biologi, kjemi og fysikk. Hans største svakhet er forfengelighet; det som driver ham er mer enn noe annet ønsket om å være den største forbryter i universet.

Fødselsdag: 22. mai 1939 i avisserien "Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot"

Slektninger: Ingen kjente

Bosted: Antas ofte feilaktig å befinne seg i en celle i Tullersmo fengsel. I virkeligheten er han i stedet på frifot, oppholdssted ukjent.

Yrke: Agent i første historie, senere svindler, kjeltring og tyv.

Klær: Et sort laken med hull til øynene.

Første opptreden i Norge: 23. juni 1965 i Donald Duck & Co nr. 26. Tross tittelen "Spøkelseskladden vender tilbake" er dette Kladdens første historie i Norge.

Annet: Første gang verden møtte Spøkelseskladden ble han faktisk demaskert mot slutten av historien. Det viste seg da at han lignet en viss Walt Disney! I senere historier later det til at alle har glemt Kladdens ansikt, for i dag vet ingen hvordan han ser ut.

Det er kjent at Spøkelseskladden har slått seg sammen med B-Gjengen i noen tilfeller. Han utfører likevel som oftest skurkestrekene sine alene. Stadig i hælene på denne mystiske skurken fnner vi den iherdige detektiven Mikke Mus.

I USA hadde Spøkelseskladden sitt eget blad mellom 1964 og 1966, og noen av disse heftene ble også utgitt som månedshefte her i landet.

Spøkelseskladden signerer forøvrig alltid brevene sine med en blekkladd.

Spøkelseskladden på andre språk:
Norsk: Spøkelseskladden
Svensk: Spökplumpen
Dansk: Sorte Slyngel
Finsk: Mustakaapu
Engelsk: The (Phantom) Blot
Tysk: Das Schwarze Phantom
Spansk: Borrón el Encapuchado / Máscara Negra
Italiensk: Macchia Nera
Portugisisk: Mancha Negra

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!