Don Rosa har alltid vært en fan av tegneserier, spesielt av Donald Duck-historiene skrevet av Carl Barks. Det begynte da han som gutt leste sin storesøsters hefter med Barks’ Onkel Skrue-historier. Rosa er født i 1951. Han har i hele sitt liv bodd i Louisville, Kentucky. Da han begynte på universitetet i Kentucky startet han sin egen eventyrserie i universitetsavisen. Senere laget han "bare for gøy" en superhelteserie til en lokal avis, mens han arbeidet for sin fars entreprenørfirma.

I 1986 oppdaget han at det amerikanske Uncle Scrooge (onkel Skrue)-bladet hadde begynt å gjentrykke de gamle favoritthistoriene av Carl Barks. Han ringte straks til redaktøren og tilbød ham å lage nye Skrue-serier "i den gamle mesters ånd". Redaktøren sa heldigvis ja til Rosas tilbud, og det er hans mange fans glade for i dag. Rosa er særlig blitt kjent for serien "Onkel Skrues liv", hvor han over mange kapitler forteller Skrue McDucks livshistorie. - fra den gang han var fattig og frem til i dag hvor han er en av verdens rikeste. En fiffig detlaj: I åpningsbildet i de fleste av sine historier har Rosa skjult forkortelsen D.U.C.K. Det står for: "Dedicated to Uncle Carl from Keno", eller på norsk: "Dedisert til Onkel Carl fra Keno". Onkel Carl er selvfølgelig Carl Barks. (Du kan selv prøve å ta en av Rosas historier og kikke etter D.U.C.K.-forkortelsen. Men pass på - den er godt skjult! Også i jubileums-posterne har Rosa skjult DUCK.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!