På dansketur

Donald besøker Danmark

Visste du at Donald og familien har vært i Danmark en rekke ganger? Våre venner fra Andeby har besøkt både Odense, København og Sønder Vællinge.

Publisert Oppdatert

I 1992 åpnet EuroDisney i Paris, og i en Donald Pocket ble åpningen markert med et gedigent internasjonalt rebusløp, der Onkel Skrue , Donald , Dolly , Klodrik , Anton , Petter Smart , Birgitte, Ole, Dole, Doffen og til og med Gulbrand Gråstein og B-gjengen reiste Europa rundt på jakt etter spor som kunne føre dem til neste steg i jakten på den eventyrlige åpningsbilletten. I løpet av denne skattejakten var våre venner i Andeby innom bare ett sted i Skandinavia: H.C. Andersens hus i Odense. Endene ble betatt av figurene fra H.C. Andersens eventyr, og selvfølgelig var det Anton som fant neste hint - i nebbet til keiserens nattergal.

I 2004 ble Donald og Klodrik, som hemmelige agenter i TNT, sendt på et oppdrag i København. En dansk forsker hadde begynt å prøve å bevise at paranormale dyr eksisterer, og oppdraget til Donald og Klodrik var å prøve å overbevise ham om at han tok feil ? I løpet av historien var TNT-agentene innom både Kastrup lufthavn, Peblinge Sø og Rundetårn. De passerte også Egmonts hovedkvarter i byen, og tegner Flemming Andersen klarte å tegne inn fire Egmont-redaktører i en rute i historien!

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80247266821.gif" alt="" />

I 2007 reiste Skrue og nevøene rundt i hele Europa på forretningsreise. Et av stedene han var innom var «Sønder Vællinge» i Danmark, hvor Skrue har åpnet et museum. Her har han stilt ut både et vikingskip og den berømte runesteinen Vællingesten. Når Donald har et uhell med en gravemaskin viser det seg til og med at runesteinen er dobbelt så stor som man først har antatt og at den leder til en spennende vikingskatt - men det er en annen historie.

Visste du forresten at Onkel Skrue har en ostefabrikk i Danmark? «Samme gamle leksa,» skriker Skrue irritert når han får en melding om at en sopp har ødelagt halvparten av osten i fabrikken, «noe er råttent i Danmarks rike!» Kanskje Skrue har lært osteindustri av William Shakespeare?

I ukens Donald Duck & Co drar Donald og guttene til
København, se ukens blad her!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning