Skiskyting-tips

Slik gjør du skiskyting enda morsommere

Syns du skiskyting av og til er litt kjedelig? Slik gjør man idretten artigere!

Sist oppdatert

Oppskriften på suksessen til skiskyting er veldig enkel. Man tar noe folk liker (ski) og så legger man til et ekstra element (skyting). Men vil det si at man i teorien bare kan legge til flere og flere elementer, og så vil skiskyting bli mer og mer gøy? Svaret er JA!

Her er noen forslag til ting som kunne heve denne sporten enda noen hakk:

1. Deltakerne må svinge en rockering rundt livet mens de går på ski.

2. Stasjonære blinker er altfor lette å treffe. Blinkene kan heller festes til droner.

3. Stående skyting og liggende skyting er greit nok. Men hvorfor ikke hoppende skyting? Eller rullende skyting? Eller hengende-opp-ned skyting?

4. Hekker i skiløypen som må hoppes over. Et par vannhindre hadde heller ikke vært dumt.

5. Strengere straffer for å bomme. Bommer du én gang, mister du en stav. Bommer du to ganger, mister du en ski. Bommer du tre ganger, fratas du siktet på geværet ditt, osv.

6. For den saks skyld: Hvorfor skal bare deltakerne få skyte? Publikum burde få utdelt tomater og egg som de kan kaste på deltakerne på standplass.

7. Ekstrem jaktstart: Like etter start, slippes trente politihunder løs etter deltakerne.

8. Musikk spilles over høyttalerne under løpet. Når musikken stopper, gjelder det å komme seg til VIP-tribunen fortest mulig, og sikre seg et sete. Hvis du ikke finner en ledig plass, er du ute av rennet. Gjentar seg med uregelmessige mellomrom.

9. Det blir alt for lett når deltakerne får med seg all ammunisjonen de trenger fra start. Ammunisjonen kan heller teipes på kroppen til røyskatter, som slippes ut i løypa.

10. Det er kjedelig at de bare går rundt og rundt i den samme løypa hele tiden. Det hadde vært bedre om den første runden gikk i Fjollenkollen, så måtte man komme seg til Gåsebymarka skiarena via kollektivtransport for runde to, før man måtte hive seg på et rutetog til Teitostølen for den siste runden.

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også