Slik fjerner du flåtten

Flotte metoder for å unngå flått

Onkel Skrues beste tips!

Publisert Oppdatert

Nå om sommeren risikerer du å bli overfalt av utspekulerte, små blodsugere som biter seg fast og nekter å gi slipp. Jeg snakker naturligvis om bøssebærere.

Men hvis vi nå beveger oss litt utenfor byen så kan vi støte på en annen liten blodsuger som er nesten like irriterende: flåtten. Med tålmodigheten til en zen-munk sitter den på en grein, helt til den første og beste gående buffeten (deg) kommer forbi. Før den slipper seg ned som en bitteliten ninja og biter seg fast, uten at du merker noe.

Som verdens rikeste and har jeg lang erfaring med å kjempe mot snyltere, og jeg vil nå dele litt av kunnskapen min med dere. Her er mine beste råd for hvordan du skal unngå flåtten:

 

1. Hugg ned skogen. Bygg et kjøpesenter der i stedet. Kjøpesentre er mye mer lønnsomme enn skog.

2. Drikk en halvliter tran før du forlater huset. Når flåtten drikker blodet ditt og får den gufne smaken av tran i kjeften, så mister den nok raskt matlysten.

3. Ha med deg en venn, og gå alltid noen skritt bak han eller henne.

4. Bli hjemme. Turer i skog og mark er tid du kunne brukt på å bygge formuen din i stedet.

5. Fest sorte piperenser-bein på flosshatten din og gjør den om til en flått-hatt. Når flåttene får se den, vil de tro at en annen flått har kommet dem i forkjøpet og sitter på hodet ditt.

 

Skulle ulykken være ute, og en flått har bitt seg fast i deg, kan du prøve en av disse metodene for å bli kvitt den:

 

1. Hvis den sitter et sted hvor du når den, bit flåtten tilbake. Ingenting er så effektivt som å gi noen en dose av deres egen medisin.

2. Les høyt fra en vitsebok for å få flåtten til å le. Ikke gi deg før den faller av og triller bortover gulvet i et latteranfall (PS: fungerer ikke med tyske flått).

3. Sett deg rett ved siden av høyttaleren, ta på deg hørselvern og sett på en plate av Lasse Stefans på full guffe.

4. Forsøk å overbevise flåtten om at det ikke er den som har festet seg på deg. Det er du som har festet deg på flåtten. Hvis du er heldig blir den forvirret angående hvem av dere som er parasitten og hvem av dere som er vertsdyret, og slipper taket for å tenke seg om.

5. Bestill deg en flytur. Når du går gjennom sikkerhetskontrollen blir du stoppet og får beskjed om at kjæledyr må oppbevares i en stålkasse i lasterommet. Men når flyet har landet og flåtten slippes ut av den lille stålkassen sin, er du ikke å se noen steder – du gikk nemlig aldri på flyet!

Flott bilde av fæl flått

Flott bilde av fæl flått

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning