Løven Cecilie har lenge vært en av hovedattraksjonene i Andeby Dyrehage.

I helgen ble hun forsøkt skutt. Men det gikk ikke helt som attentatmannen hadde planlagt.

Tannlegen Vralter Kvalmer, som driver en privat tannlegeklinikk i Andeby, har i flere år vært en ivrig trofejeger. Men det var ett dyr han enda ikke hadde i samlingen sin: afrikansk løve. Da Vralter tok kontakt med en nattevakt i dyrehagen og tilbød henne 50 000 kroner for å skaffe ham adgang til løveburet, trodde han nok at det endelig var i boks.

Natt til søndag slapp nattevakten Vralter inn i dyrehagen, og låste opp buret til Cecilie, mens Vralter sto klar med riflen sin.

Men det ble løven som trakk først.

Før Vralter rakk å fyre av, trakk løven en bedøvelsespistol og fyrte av en bedøvelsespil i låret til Vralter, som gikk i bakken som en potetsekk. Det var nemlig ikke en ordinær løve, men Andebys beste etterforsker Mikke Mus, og hans kompanjong Langbein, ikledd en løvedrakt.

Etter at Vralter tok kontakt med nattevakten, ringte nemlig nattevakten straks til politimester Fiks, og sammen la de en plan for å ta den hensynsløse krypskytteren på fersk gjerning. Etter stengetid byttet de ut Cecilie med den falske løven, og så var det bare å vente.
Lørdagens tannlegebesøk endte heldigvis med null hull for løven Cecilie.

Politimester Fiks har allerede funnet en passende straff for tannlegen.

- Han skal få være personlig tannpleier for Cecilie i et helt år. Det betyr både tannpuss og tanntråd, to ganger daglig. Og fjerning av plakk om nødvendig.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!