Det nærmer seg Halloween, og noen skal kanskje ferire alt nå til helga, og kle seg ut og gå på knask, eller knep-godterjakt! Her er noen tips for en kul Halloweenfeiring!

Man trenger ikke nødvendigvis å kle seg ut som noe kjempeskummelt, men det er vanlig å pynte med skumle effekter som hodeskaller og liknende. Noen tips til dekorasjoner:

Blodige drinker:
Varm opp druejuice eller solbærsaft i en sort gryte, og server med lakrissugerør!

Sorte lys:
Bruk store lysestaker med svarte lys, og la stearinen renne nedover. Eller bruk røde lys som blør stearin.

Edderkopper og flaggermus
Spindelvev og diverse krypdyr finnes i mange varianter, for eksempel selvlysende eller slimete. Pynt med disse rundt omkring i huset gjerne der man ikke forventer å finne dem. Skrem foreldrene dine med en stor edderkopp inni et kjøkkenskap, for eksempel!

Gresskar
Det er veldig vanlig å pynte med gresskar på Halloween. De kan fås ferske, i plastikk, eller som stearinlys. Du kan også få tak i servietter, asjetter og liknende med gresskarpynt på!

Tips for "trick or treat":
I Norge kaller vi det gjerne for "Knask eller knep", eller "Godteri eller fanteri". Mange barn er ute samtidig for å sanke godterier, og det kan være lurt med noen små regler å huske på:

- Planlegg ruten din, og la familien din få vite hvor du skal gå hen.
- Ikke gå alene! Vær minst tre stykker som går sammen.
- La gjerne foreldrene dine gå gjennom godteriet før du spiser det
- Ta imot godteriet i døra, ikke gå inn til noen du ikke kjenner.
- Husk å si takk for det du får!
- Ta med deg en mobiltelefon
- Vær forsiktig i trafikken
- HA DET GØY!

Skal du kle deg ut på Halloween og gå "knask eller knep"?

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!