miks & tips

Onkel Skrues gjerrigchips

Onkel Skrue gir deg en oppskrift å teste ut.

Sist oppdatert

Onkel Skrue elsker disse: chips laget av stekte (gamle?) loffskiver. De er herlige sammen med sirup, frukt (fra naboens epletre?), kanel, sjokolade og litt krem eller syltetøy på toppen. (Hvis du har råd!)

Disse ingrediensene trenger du:

- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 ts vaniljesukker
- 6 tykke loffskiver
- 2 ss smør eller margarin
- melis
- sirup
- jordbærsyltetøy

Dette kjøkkenutstyret trenger du:
- en stor bolle til å blande i
- visp
- brødkniv
- skjærefjøl
- stekepanne
- stekespade
- fat

Slik gjør du:
1. Ta en bolle, pisk eggene og rør i melk og vaniljesukker.

2. Skjær av skorpene på loffen. Skjær loffen i tykke stenger som ligner på tykke chips. Legg loffchipsene i eggeblandingen, og la dem ligge der i ca 3 minutter. Pass på at de ikke ligger for lenge, da blir loffen for bløt.

3. Varm 1 ss smør i stekepannen. Legg halvparten av loffchipsene i pannen og stek dem til de er lysebrune og sprø. Øegg brødchipsene på et fat. Ha resten av smøret i stekepannen, og stek resten av brødet på samme måte.

4. Legg brødchipsene på et fat og strø melis over. Server med sirup eller jordbær-syltetøy.

Denne saken ble første gang publisert 30/11 2011, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også