Hver gang de har lyst til å skremme hverandre, forteller Hakkespettene spøkelseshistorier om skikkelser de dikter opp. Noen av dem anbefales ikke om du lider av søvnløshet!


Supergnomer
Gnomer er 40 cm høye og stjeler sokker som de bruker til luer. Et godt råd om du skulle møte en gnom: ikke gjør noe. Gnomer kan trylle seg store. Når hodene deres utvider seg, blir sokken din utålelig stram og humøret deres temmelig dårlig.Troll er redde for solen
Trollene bor under jorden og kommer frem om kvelden når de føler seg sultne. De misliker dagslys; selv om de har smurt seg inn med sololje! Hvis et 3 meter høyt troll angriper deg, så ikke skjær det opp med lommekniven din; bitene vil straks lime seg sammen igjen! Selv om troll er langsomme og treige, lønner det seg å legge på sprang det forteste du kan!Moskito-temmende djevler
De er også temmelig fæle! Men disse små feigingene liker å angripe turgåere ved å sende sine dresserte fluer, mygg, vepser og klegg mot dem. Met et skikkelig insektsmiddel har du ingenting å frykte.


Pass deg for varulven!
Hvis du får øye på dette skiltet inne i skogen - så løp for livet! Varulven er et menneske som forvandles til ulv om natten og fortører uforsiktige spaserere. Sel om de aldri har sett et av disse skiltene, påstår Ole, Dole og Doffen at skogforvalteren setter dem opp til skrekk og advarsel.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!