Hundemetoden:
Du har sikkert lagt merke til at hunder løper bort til hverandre, bjeffer og snuser og raskt bestemmer seg om de skal være vennlige eller ei. Hvis du ikke er sjenert er dette en bra metode. Gå bort til personen du ønsker å lære å kjenne, med hånden utstrakt. Snakk til vedkommende. Fortell en vits og få din fremtidige venn til å le. Foreslå straks en lek eller en spasertur. Føler du at det virker? Da har du klart et nytt vennskap i sikte...

Hundeordtak: Sin venn skal man slikke.

Kattemetoden:
Katter derimot, venter og iakttar hverandre, nærmer seg varsomt, gnir hodene mot hverandre som et tegn på vennskap... før de begynner å leke. Dette er en fin metode hvis du er tilbakeholden og reservert av natur. Vent imidlertid ikke lenge før du reiser deg og hilser nykommere; du risikerer at de går sin vei. Du kan erstatte hode-gniingen med et klapp på skulderen.

Katteordtak: Døm ikke din venn på værhårene.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!